REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po trijų savaičių pertraukos sugrįžtančio „MotoGP“ čempionato dalyviai dar sykį nusilenks pernai žuvusiam Marco Simoncelli. Italo vardu yra pervadinta Misano trasa, kurioje vyks San Marino „Grand Prix“.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Malaizijoje tragiškai žuvęs M. Simoncelli gyveno vos už kelių kilometrų nuo Misano trasos, tad suprantama, kad kaip tik jos šeimininkai ir nusprendė pagerbti charizmatiškąjį italą. Pati Misano trasa 2010-aisiais irgi neišvengė tragedijos – čia per lenktynes gyvybės neteko japonas Shoya Tomizawa.

REKLAMA

„Mes prisimename ir Marco, ir Shoya. Jie buvo puikūs lenktynininkai ir geri draugai. Pasistengsime šį savaitgalį jų garbei padovanoti visiems puikias lenktynes“, – sakė Jorge Lorenzo.

J. Lorenzo išlieka „MotoGP“ klasės bendrosios įskaitos lyderiu, bet jam ant kulnų vis labiau mina du pastaruosius etapus laimėjęs Danielis Pedrosa. Dabar šiuodu ispanus skiria 13 taškų, o iki čempionato pabaigos lieka tik 6 etapai. Ir „Yamaha“, ir „Honda“ komandos sunkiai dirbo per testus Aragono trasoje, kad savo lyderiams per likusią čempionato atkarpą pateiktų dar greitesnius ir patikimesnius motociklus.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai stipresnė Misano trasoje būna „Yamaha“ (trys pergalės per penkerius pastaruosius metus), bet D. Pedrosa nekreipė dėmesio į statistiką. „Turime visas galimybes iškovoti pergalę. Jorge beveik nedaro klaidų, todėl pasaulio čempionatą mums gali atnešti tik laimėti etapai“, – aiškino „Honda“ lyderis D. Pedrosa.

Kol „MotoGP“ verda atkakli kova, kitose motociklų kategorijose situacija gerokai aiškesnė. „Moto2“ klasėje savo pranašumą nuosekliai ir užtikrintai didina Marcas Marquezas. Artimiausią persekiotoją ispanas lenkia 48 taškais ir greičiausiai nebepaleis čempiono titulo iš savo rankų.

Misano etapas bus itin svarbus „Moto3“ klasėje. Lyderis Sandro Cortese (200 tšk.) turi solidų pranašumą prieš Mavericką Vinalesą (168), tačiau geriausias praėjusio sezono naujokas neketina mojuoti balta vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų