REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija, Švenčionių rajone, Ignalinos rinktinės pareigūnai sulaikė 6 nelegalus iš Vietnamo. Visi šie dokumentų neturėję vyrai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji trijų nelegalių migrantų grupelė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiams įkliuvo Švenčionių rajone, kelyje Vilnius – Švenčionys, kuris čia priartėja prie sienos su Baltarusija.

REKLAMA

Vėlų trečiadienio vakarą į šį kelią įsukančiame miško keliuke VSAT pareigūnai tamsoje pastebėjo automobilį ir į jį įlipančius kelis asmenis. Kai stebima „Mazda 323“ išvažiavo į pagrindinį kelią ir pasuko link Vilniaus, Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai automobilį sustabdė.

Jį vairavo 29-erių Vilniaus gyventojas. Kartu vyko ir dar vienas to paties amžiaus sostinėje gyvenantis vyras. Automobiliu buvo gabenami ir trys asmenys, neturėję jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Pirminiais duomenimis, tai yra Vietnamo piliečiai. Jie kalbėjo tik gimtąja kalba.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilniečius pasieniečiai uždarė į areštinę, o nelegalai buvo nugabenti į Švenčionių užkardą.

Dar tris vietnamiečius ketvirtadienį ryte Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai sulaikė prie sienos su Baltarusija esančiame Švenčionių rajono  Pavoverės kaime. Šie nelegalai irgi neturėjo jokių dokumentų. VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiem atvejais sulaikytus užsieniečius VSAT pareigūnai apklausė padedami atvykusio vertėjo. Nelegalai prisistatė esantys 19-os, 21-erių, 23-ejų, 26-erių, 27-erių ir 42-ejų Vietnamo piliečiais, ieškančiais geresnių ekonominių gyvenimo sąlygų.

Visi šeši nelegalai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Penktadienį priešpiet jie laiką leido Švenčionių užkardos prieglobsčio prašytojų patalpose. Artimiausiu metu vietnamiečiai turėtų būti apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Beje, Baltarusijos pasieniečiai pranešė, kad trečiadienį savo šalies teritorijoje, miške netoli Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos sienos sandūros, aptiko nelegalių migrantų stovyklą. Joje esą buvo 36 Vietnamo piliečiai, kurių vidutinis amžius - apie 30 metų. Sulaikymo metu jie neturėjo nei dokumentų, nei pinigų.

Pasak Baltarusijos pasieniečių, nustatyta, kad į šią šalį nelegalai neteisėtai pateko iš Rusijos. Vietnamiečių grupė Baltarusiją pasiekė autobusu ir atvyko prie Europos Sąjungos sienos su Lenkija ir Lietuva.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų