REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Seimo rinkimų likus mėnesiui, prasideda oficiali rinkimų agitacijos kampanija, bus paskelbti kandidatų į Seimą sąrašai.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimai į Seimą vyks spalio 14 d. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo nario mandato daugiamandatėje ir vienmandatėse rinkimų apygardose sieks apie 2 tūkst. kandidatų, vyrai sudaro apie 70 proc. norinčiųjų patekti į Seimą.

REKLAMA

Antradienį VRK surengtoje burtų traukimo ceremonijoje paaiškėjo, kokiu numeriu partijos bus įrašytos rinkimų biuletenyje.

Pirmuoju numeriu rinkimų biuletenyje bus įrašytas Liberalų sąjūdis, paskutinis - 18-asis - numeris atiteko Artūro Zuoko vadovaujamai Sąjungai „Taip“.

Rinkimų kampanijos metu uždrausta išorinė kandidatų reklama, išskyrus specialiai tam skirtas vietas. Be to, kategoriškai draudžiama rinkėjus papirkinėti dovanomis ir vaišėmis. Nacionalinėje televizijoje ir radijuje prasidės politiniai debatai. Komercinėje televizijose debatai jau vyksta.

REKLAMA
REKLAMA

Šie Seimo rinkimai išsiskiria ypač gausiu partijų būriu, be to, kandidatus scenos žvaigždes pakeitė sporto žvaigždės. Rinkimuose kaip niekad nedidelis ir save išsikėlusių kandidatų skaičius - jų vos dvidešimt.

Penktadienį „Valstybės žiniose“ bus oficialiai paskelbti septyniolikos politinių partijų ir vienos koalicijos kandidatų sąrašai, taip pat burtų keliu ištraukti numeriai, kurie partijas lydės visą mėnesį iki rinkimų.

VRK ketvirtadienį nusprendė neregistruoti kandidate Astos Baukutės, nes ji nesurinko privalomo tūkstančio savo rėmėjų balsų, ir prokuratūrai perdavė informaciją apie galimą parašų klastojimą. Parlamentarė kaltinimus neigia ir šį komisijos sprendimą žada skųsti teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 14 dieną, antrasis - spalio 28 dieną. Planuota, kad Seimo rinkimai kainuos apie 19 mln. litų.

2008-aisiais parlamento kėdės siekė kiek daugiau nei pusantro tūkstančio piliečių, o 2004-aisiais metais dar mažiau. Tąsyk pretendentų į parlamentarus buvo 1250.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų