REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonių žiaurumui nėra ribos. Tuo galima įsitikinti beveik kasdien, sužinojus apie vis įmantresnę žmonių sugalvotą žiaurumo praktiką. Šįkart – epizodas, kuris drąsiai galėtų pretenduoti į idiotiškiausią iš visų.

Žmonių žiaurumui nėra ribos. Tuo galima įsitikinti beveik kasdien, sužinojus apie vis įmantresnę žmonių sugalvotą žiaurumo praktiką. Šįkart – epizodas, kuris drąsiai galėtų pretenduoti į idiotiškiausią iš visų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internete buvo aptiktas prašymas pasirašyti virtualią peticiją. Ja siekiama užkirsti kelią siaubingai praktikai, nuolatos vykdomai Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje, esančioje Indijos vandenyne, į Rytus nuo Madagaskaro. Šiame oficialiame Prancūzijos užjūrio regione vietiniai žmonės jau kurį laiko vykdo siaubingą veiklą. Gaudydami ryklius, jie kaip masalą naudojo ne ką kitą, o jaunius šunyčius ir kačiukus.

REKLAMA

Internete galima rasti pranešimų apie saloje aptiktus sužalotus gyvūnus. Pavyzdžiui, pranešama apie rastą šešių mėnesių labradoro retriverį, kuriam į snukį buvo įvertas milžiniškas žvejybinis kablys. Visa tai atrodo maždaug taip (vaizdas išties ne pats maloniausias):

Šuo kaip masalas (nuotr. blogspot.com)Šuo kaip masalas (nuotr. blogspot.com)

Manoma, kad šuniui pavyko pabėgti nuo žiauruolių. Nors dauguma masalui naudojamų šunų yra specialiai tam ruošiami, vis dėlto pasitaiko ir atvejų, kad šunyčiai yra paprasčiausiai pagrobiami iš savo šeimininkų. Būtent tai nutiko šiam labradoro veislės šuniui. Vėliau atsirado šuns šeimininkai, kurie pasigedo savo šešių mėnesio augintinio.

REKLAMA
REKLAMA

Ir tai toli gražu nėra vienintelis atvejis. Gyvūnų teisių gynėjai surinko jau daugybę vaizdinių įrodymų. Negana to, prie vietinių „monstrų“ prisijungė ir salos apylinkėse žvejojantys Meksikos žvejai. Jie taip pat net nemirktelėję užmauna ant kablių negalinčius pasipriešinti gyvūnus ir paleidžia juos į vandenį, kur jų jau laukia rykliai.

Kaip jau buvo minėta, internete kovai su šia praktika sukurta virtuali peticija. Jos tekstas skamba taip:

Kam: Prancūzijos ir Meksikos vyriausybėms

Mes privalome tai sustabdyti, PRAŠOME – padėkite!

Prašome sustabdyti šį bejausmį nekaltų šunyčių ir kačiukų išnaudojimą. Prancūzų salos gyventojai ir Meksikos žvejai naudoja GYVUS šunyčius ir kačiukus kaip masalą rykliams! Joks gyvas organizmas neturėtų patirti tokį kankinimą ir nepakeliamą baimę! Tai yra nežmoniška ir turi būti sustabdyta DABAR. Kartu mes galime kažką pakeisti ir priversti išgirsti mūsų VIENINGĄ balsą. Prašau, pasirašykite šią peticiją ir perduokite kitiems. Ačiū jums už rūpestį. Būkite palaiminti.

Ilgą laiką ši praktika saloje apskritai nieko nestebino. Tik 2005 metais vietinė valdžia šiek tiek modifikavo įstatymus. Šiuo metu už tokią praktiką bausmė egzistuoja. Ir ji yra pakankamai solidi – gali būti skirta iki 2 metų kalėjimo bei piniginės baudos. Tačiau šios bausmės nei salos gyventojų, nei žvejų neatbaido. Juk už pirmą nusižengimą skiriama tik piniginė bauda. Be to, vietiniai gyventojai turi savotiškas tradicijas ir normas – šunys čia nėra gerbiami, o jų gyvybė nevertinama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų