REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje greitai neliks analoginės antžeminės televizijos, tačiau iš pradžių ją pakeis skaitmeninė standartinės raiškos (SD) televizija. Kitas žingsnis į pažangą – dar kokybiškesnė skaitmeninė didelės raiškos (HD) televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Telecentro generalinio direktoriaus Gedimino Stirbio teigimu, perėjimas prie HD televizijos – natūralus ir neišvengiamas. Technologijos sparčiai žengia į priekį, o joms tobulėjant auga ir žiūrovų poreikiai.

REKLAMA

Dauguma Europos šalių šioje srityje jau gana toli nuėjusios. MAVISE duomenimis, ES šalyse 2011 m. pabaigoje buvo transliuojama daugiau nei 600 HD TV programų, jų skaičius per praėjusius metus išaugo daugiau nei 40 proc.

Mūsų šalyje užsienietiškos HD TV programos siunčiamos jau keletą metų, o pirmoji (kol kas ir vienintelė) lietuviška HD TV programa buvo sukurta ir Telecentro tinklais perduota žiūrovams praėjusių metų gruodžio 31 dieną – tai buvo LNK šokių projekto „Kviečiu šokti“ finalinė laida, sakoma Telecentro pranešime. Kaip ir kitose šalyse, Lietuvoje jau seniai pardavinėjami televizoriai, kuriais galima žiūrėti ir HD TV programas – jų savininkai, žinoma, laukia didelės raiškos vaizdų. Siuntėjai taip pat pasirengę antžeminiais tinklais perduoti HD TV signalus visiems Lietuvos gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į ateities poreikius ir siekdamas sudaryti sąlygas TV transliuotojams greičiau pereiti į HD TV lygį, Telecentras skelbia planuojantis savo trečiojo skaitmeninės antžeminės televizijos tinklo diegimą – juo būtų galima siųsti ne tik naujas standartinės raiškos, bet ir didelės raiškos lietuviškas TV programas.

Be kitų privalumų, antžeminė televizija atlieka svarbią socialinę misiją, nes tik antžeminiais tinklais siunčiamas skaitmeninės TV programos (tiek standartinės raiškos, tiek ir didelės raiškos, jeigu tokios būtų pradėtos kurti) yra prieinamos ir tiems Lietuvos gyventojams, kurie neturi galimybių arba nemato poreikio mokėti abonentinių mokesčių už televiziją, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų