REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po oficialaus „iPhone 5“ anonso klausimų apie įrenginio charakteristikas tiek vartotojams, tiek žurnalistams neliko, aišku, jei nekalbėtume apie centrinio procesoriaus ypatybes bei operatyvios atminties kiekį. Tradiciškai kitu aprašymo objektu turėtų tapti aksesuarų kainos, o taip pat komplektuojančių dalių, naudojamų išmaniojo telefono gamyboje, savikaina.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėti norėtųsi nuo pabaigos. Kaip teigia „EE Times“, nurodydamas kompanijos „UBM TechInsights“ ekspertų atliktus skaičiavimus, „iPhone 5“ su 16 GB kaupikliu modelio medžiagų ir komponentų kaina lygi 167,50 JAV dol.  – tai yra 35 dol. daugiau, nei „iPhone 4S“ atveju. Pačios akivaizdžiausios priežastys, dėl kurių pakilo savikaina – tai naujas ekranas su integruotu sensoriniu sluoksniu, naujas procesorius A6, bevielių sąsajų ir modemo valdikliai, taip pat kai kurios kitos detalės.

REKLAMA

 

„iPhone 5“ komponentų savikaina Leidėjų nuotr. „iPhone 5“ komponentų savikaina Leidėjų nuotr.

 

Kai „Apple“ svetainėje atsirado naujojo „iPhone 5“ aprašymas, buvo atskleista pagrindinė pristatymo intriga – adapterių kaina. Jie reikalingi seniems periferiniams įrenginiams, kad šie galėtų dirbti su nauja „Lightning“ sąsaja. Taigi pats paprasčiausias firminis adapteris, turintis monolitinį korpusą, kainuoja 29 dolerius.

Šio adapterio korpusas gali sutrukdyti įstatyti „iPhone 5“ į kai kurias stoteles ir padėkliukus, kurie skirti senai 30 adatų jungčiai. Daugiau lankstumo leidžia pasiekti antrasis adapteris su 20 cm ilgio kabeliu, kuris kainuoja 39 dol.

REKLAMA
REKLAMA

Šie adapteriai suderinami ne tik su „iPhone 5“, tačiau ir su penktos kartos „iPod touch“ bei septintos kartos „iPod nano“ – šiedu įrenginiai taip pat buvo pristatyti kartu su naujuoju išmaniuoju telefonu. Beje, „Apple“ atstovai pažadėjo, jog naujasis „Lightning“ lizdas kompanijos įrenginiuose bus naudojamas ne vienerius metus, taigi naujų „periferinių revoliucijų“ artimiausiu metu baimintis neverta. Beje, „iPhone 5“ komplekte bus ir naujas priedas, kuris vadinasi „EarPods“, taip pat naujas dėklas, skirtas jo saugojimui ir transportavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, jog „iPhone 5“ pareikalaus naujo formato „nanoSIM“ kortelės. „MicroSIM“ kortelės su nauju telefonu veikti negalės, net jei bus imtasi „chirurginio“ adaptavimo priemonių.

Duodamas interviu leidiniui „AllThingsD“, „Apple“ viceprezidentas Philas Schilleris prisipažino, jog bendrovės įrenginiai gali puikiai jaustis ir be NFC technologijos, o taip pat ir be bevielio baterijos įkrovimo funkcijos. Pirmuoju atveju kaip alternatyva siūloma „Passbook“ funkcija. O sprendimą kurti kažkokius naujus įkrovimo būdus, kurie vis tiek pareikalaus įjungimo į elektros lizdą, „Apple“ palaikė neturinčiu prasmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų