REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kino mėgėjai jau nuo rugsėjo 14 dienos kino teatruose galės išvysti naujausią garsiojo aktoriaus ir režisieriaus Woody Alleno darbą – romantišką, šmaikščią ir nuotaikingą juostą „Į Romą su meile“ (angl. „To Rome with Love“).

Lietuvos kino mėgėjai jau nuo rugsėjo 14 dienos kino teatruose galės išvysti naujausią garsiojo aktoriaus ir režisieriaus Woody Alleno darbą – romantišką, šmaikščią ir nuotaikingą juostą „Į Romą su meile“ (angl. „To Rome with Love“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duodamas interviu Collider.com, kino grandas atvirai papasakojo apie daugybę dalykų – apie tai, kaip atklydo dirbti į amžinuoju miestu vadinamą Romą, apie filmuose skambančią muziką ir pensiją, į kurią jis veikiausiai niekada neišeis.

REKLAMA

76-erių W.Alleno naujajame filme „Į Romą su meile“ pasirodo daugybė ryškių kino pasaulio žvaigždžių – jaunosios pažibos Jesse Eisenbergas, Greta Gerwig, Ellen Page bei jau tarptautinę šlovę pelnę aktoriai Alecas Baldwinas, Roberto Benigni, Penelope Cruz ir Judy Davis.

„Apie Romoje kurtą filmą su Italijos kino platintojais kalbėjome jau daug metų, jie visada ragino mane atvykti ir susukti juostą. Galiausiai jie neištvėrė ir pasakė, kad duoda pinigus, tereikia manęs. Griebiausi progos, nes visada norėjau šią mintį įgyvendinti“, – pasakojo režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

W.Allenas tikino tapęs „Į Romą su meile“ aktoriumi tik todėl, kad atsirado jam tinkamas vaidmuo. „Kai pasenau, man tinkamų vaidmenų sumažėjo. Būdamas jaunas galėjau vaidinti romantinėse scenose su moterimis ir buvo labai smagu. Dabar tegaliu vaidinti dėdulę ar antraplanį durininką. Nepasakyčiau, kad man tai prie širdies. Šiame filme tiesiog pagal scenarijų buvo tinkama rolė“, – sakė jis.

Garsus kūrėjas pripažino, kad leido filmavimo lokacijas Romoje palikti jo kūrybinės grupės nariams. „Pats net miesto gerai nepažinojau, tad nežinau, ar anksčiau tos vietos buvo rodomos kituose, pavyzdžiui, Federico Fellini, filmuose. Žinau, kad Koliziejus buvo filmuotas dešimtyse filmų, tačiau daugumos tų gatvių, kur dirbome, anksčiau nebuvau matęs“, – prisipažino W.Allenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmus gelbėja muzika, o režisierių – darbas

Džiazo muziką mylintis ir klarnetu grojantis režisierius teigė, kad muzika filmuose jam yra labai svarbus dalykas. „Jei atrodo, kad filmo scena miršta, muzika gali ją išgelbėti. Manau veiksmas ir muzika turi derėti. Esu naudojęsis įvairių klasikų kūriniais. Be muzikos, manau, filmas yra šaltas kaip ledas“, – kalbėjo jis.

W.Allenas pasakojo pažįstantis daugybę laimingų pensininkų, tačiau pats teigė esąs darboholikas. „Yra vyrukų, kuriems patinka keliauti, eiti žvejoti ir žaisti su savo anūkais, jie niekuomet nepasiilgsta darbo. Aš kitoks – man patinka visą laiką dirbti. Turiu per daug energijos, esu pernelyg neramus, tad neįsivaizduoju savęs išeinančio į pensiją. Galbūt mane ištiks širdies smūgis ir būsiu priverstas tai padaryti, bet kol taip nenutiko, ketinu dirbti. Net jei išeičiau į pensiją kine, rašyčiau teatro pjeses ar knygas“, – sakė kino kūrėjas.

Jausminga ir šmaikšti juosta „Į Romą su meile“ Lietuvos kino teatrus pasieks rugsėjo 14 dieną, tačiau nekantriausieji W.Alleno kūrybos gerbėjai galėjo suskubti į išankstinius seansus nuo rugsėjo 7 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų