REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutaikyti konservatorius su krikdemais Panevėžyje buvo patikėta trims šios jungtinės partijos lyderiams.

REKLAMA
REKLAMA

Kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Panevėžio skyriaus narių santykių peripetijos neužgožtų artėjančių Seimo rinkimų, į Panevėžį aiškintis situacijos pirmadienį buvo atvykę net trys partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus pavaduotojai – Rasa Juknevičienė, Arvydas Vidžiūnas ir Valentinas Stundys.

REKLAMA

Į partijos vadovybės akiratį pateko ne tik miesto mero Vitalijaus Satkevičiaus sprendimas savarankiškai dalyvauti Seimo rinkimuose, nors TS-LKD partija remia įtarimais apkibusį parlamentarą Vitą Matuzą, bet ir nesutarimai partijos skyriuje.

Atvyko atvesti į protą

Politinių kalinių ir tremtinių lyderis TS-LKD Panevėžio skyriuje ir miesto Tarybos narys Raimondas Pankevičius neslepia, ko Panevėžyje lankėsi TS-LKD partijos pirmininko pavaduotojai R. Juknevičienė, A. Vidžiūnas ir V. Stundys.

REKLAMA
REKLAMA

„Į protą nori atvesti skyriaus narius, kad partijos Panevėžio skyriuje neįsipliekstų dar didesnė suirutė, prasidėjusi prieš porą metų ir vis gilėjusi, – sako politikas. – Partijos vadai atvyko taikyti mūsų ir bandys surasti išeitį iš esamos padėties. Todėl svečiai iš sostinės išklausė atėjusiųjų į TS-LKD Panevėžio skyriaus susirinkimą nuomones. Bus atlikta analizė ir surasta išeitis, kad savanaudiškumo apraiškos, rūpinimasis asmenine karjera neužgožtų Seimo rinkimų.“

„Labai negerai, kad asmeniškumai neleidžia rimtai dirbti. Ne paslaptis, kad nesutarimus skatina miesto Tarybos narys ir TS-LKD Panevėžio skyriaus pirmininko pavaduotojas Viktoras Trofimovas. Jį partijos Priežiūros komitetas įspėjo atsargiau kritikuoti partijos kolegas tiek miesto Tarybos posėdžiuose, tiek ir asmeniniame tinklalapyje“, – kalbėjo vakar „Panevėžio balsui“ R. Pankevičius, nors pridūrė netikintis, kad iki Seimo rinkimų pavyks rasti išeitį ir sutaikyti partijos Panevėžio skyriaus narius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galvos reikia, bet tik po rinkimų

R. Pankevičius mano, kad nesutarimai Panevėžio dešiniųjų gretose kyla dar ir dėl to, kad skyrius neturi pirmininko. Juo buvęs eksmeras, Seimo narys Vitas Matuzas, patekęs prokurorų nemalonėn, sustabdė narystę partijoje, o kartu atsisakė ir pirmininko posto.

„Todėl skyriui vadovauja laikini vadovai“, – aiškina bėdos esmę R. Pankevičius. Pasak jo, Panevėžyje viešėję partijos pirmininko pavaduotojai taip pat tvirtino, jog būtina išsirinkti nuolatinį skyriaus vadovą. Tačiau buvo pabrėžta, kad šiuos rinkimus pavyks surengti tik po Seimo rinkimų.

REKLAMA

„Be to, nesutarimus skatina ir kandidatavimas Seimo rinkimuose“, – Politinių kalinių ir tremtinių lyderis neslepia, kad tarpusavio pjautynės skyriuje suaktyvėjo tuomet, kai meras V. Satkevičius kaip nepriklausomas kandidatas savo kandidatūrą panoro iškelti toje pačioje Vakarinėje rinkimų apygardoje, kaip ir TS-LKD oficialiai remiamas, nors ir suspendavęs narystę partijoje V. Matuzas. Nors, R. Pankevičiaus nuomone, Seimo rinkimuose dalyvauja tik du TS-LKD partijos nariai – Petras Luomanas ir Julius Dautartas. „V. Matuzas ir meras V. Satkevičius jau nėra partijos nariai, – sako politikas. – Pirmasis narystę partijoje sustabdė, o antrojo narystę sustabdė partijos Priežiūros komitetas.“

REKLAMA

Apie nesutarimus nekalbėjo

Kitokią įvykių versiją dienraščiui pateikė vienu iš triukšmadarių TS-LKD miesto skyriuje įvardytas V. Trofimovas. Politikas patvirtino, kad pirmadienį Panevėžyje svečiavosi trys partijos pirmininko pavaduotojai, tačiau patikino, jog jokių kalbų apie nesutarimus skyriuje nebūta. „Tiesa, buvo bendrai diskutuota apie partijos perspektyvas kituose rinkimuose, nes po Seimo rinkimų bus ir kiti. Tačiau tokios diskusijos tikrai buvo.“

V. Trofimovas taip pat paneigė, kad jo elgesį net tris kartus svarstė partijos etikos sargai – du kartus partijos Priežiūros komitetas ir vieną kartą – Panevėžio skyriaus Etikos ir procedūrų komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Melas, – sako TS-LKD Panevėžio skyriaus pirmininko vienas pavaduotojų, nors šią informaciją dienraščiui patvirtino keli V. Trofimovo kolegos. – Svarstė vieną kartą, ir Priežiūros komitetas pasiūlė susilaikyti nuo viešų diskusijų. Tokį partijos nurodymą vykdysiu.“

Bangas kelia slapta frakcija?

Dar vienas miesto dešiniųjų skandalistas meras V. Satkevičius sako, kad nesutarimų kibirkštis TSD-LKD Panevėžio skyriuje įsižiebė gerokai anksčiau – prieš dvejus metus, ir visą tą laiką ją kursto grupelė skyriaus narių.

REKLAMA

„Labai daug kam nepatiko, kai partijos kolegos prieš porą metų mane patvirtino partijos skyriaus lyderiu, – įsitikinęs V. Satkevičius. – Nuo tada buvau kritikuojamas. Mano kantrybė baigėsi ir, kai partijos skyriaus pirmininkas V. Matuzas, pareiškus jam įtarimus, sustabdė narystę partijoje, nutariau kandidatuoti Seimo rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas. Kai tą padariau, pasijutau daug geriau.“

„O kai skyriuje bus išrinktas pirmininkas – ką jau seniai reikėjo padaryti, – turėtų baigtis ir tarpusavio nesutarimai“, – įsitikinęs V. Satkevičius.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų