REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius patvirtino savo patarėjo ekonomikos ir finansų klausimais Mykolo Majausko užuominas, jog laukiama stambaus investuotojo atėjimo į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime tokių gerų žinių, bet paprastai tokias žinias skelbia patys investuotojai. Artimiausiu metu tai tikriausiai ir bus paskelbta“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ tiesiogiai iš Kinijos sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

A. Kubiliaus teigimu, tai rodo, jog Lietuvos strategija tapti Šiaurės ir Baltijos valstybių paslaugų centru tampa realybe.

Kvietimas į Davosą – dėl krizės sprendimo

Į tradiciškai vykstantį Pasaulio ekonomikos forumą Lietuva kvietimo sulaukė todėl, kad daugeliui įdomi mūsų patirtis, kaip mes įveikėme krizę, teigė A. Kubilius.

„Pakvietimas į Davosą yra galimybė pristatyti tame forume tai, ką mes Lietuvoje darėme, ką mes pasiekėme. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl buvome pakviesti (apie tai kalbėjome ir su Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėju ClausU Schwabu), yra ta, jog šiuo metu daugeliui labai įdomi Baltijos valstybių ir Lietuvos patirtis tvarkantis su ekonomikos ir finansų iššūkiais. Įdomi ypač tiems, kurie mato, kaip mes susitvarkėme su krize ir kaip to kol kas nepavyksta padaryti Europos Pietuose“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ tiesiogiai iš Kinijos sakė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog asmeninio kvietimo dalyvauti Pasaulio ekonomikos forume Davose A. Kubilius sulaukė trečiadienį. Jis įvyks sausio mėnesį Šveicarijos kalnų kurorte.

Ekonomikos apokalipsės nemato

A. Kubilius interviu taip pat teigė, kad ekonomikos apokalipsės pasaulio lyderiai kol kas nemato.

„Skambėjo tokios nelabai aiškios prognozės, bet nebuvo apokalipsinio matymo, kad ekonomika yra ant žlugimo ribos. Priešingai - yra matoma, kad pasaulis iš šitos krizės gali išeiti ir sustiprėjęs, ir atsigavęs“, - sakė A. Kubilius.

A. Kubiliaus teigimu, visi vis dėlto sutarė, jog ekonomika turi būti plėtojama žengiant konkurencingumo bei tarptautinės prekybos stiprinimo keliu.

„Reikia nebijoti tos globalios konkurencijos ir drąsiai joje jaustis. Norint jos nebijoti, reikia ją pažinti“, - sakė Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų