REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telecentro specialistai beveik metus dirbo ieškodami tinkamiausių sprendimų, kaip patobulinti mobiliąją įrangą tiesioginiams vaizdo reportažams perduoti. Kruopščiai parinktus ir suderintus prietaisus jie sutalpino į nedidelį lagaminą, kuris Telecentro „WiMax“ ryšio tinkle gali atlikti kilnojamosios televizijos stoties funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mobiliosios įrangos komplektus su 4G interneto „Mezon“ modemais, specialiu koderiu ir nepertraukiamo maitinimo šaltiniu mes pradėjome nuomoti 2009 metais, tačiau dabar galime pasiūlyti dar praktiškesnę paslaugą“, – bendrovės pranešime cituojamas Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

REKLAMA

Jo teigimu, ieškoti tobulesnių sprendimų Telecentro darbuotojus paskatino trejų metų praktinė patirtis ir profesinis azartas.

Esminė naujovė – atgalinis vaizdo ryšys. Iki šiol mobiliuoju internetu perduodamas vaizdą operatorius skambindavo telefonu ir klausdavo, ar viskas vyksta sklandžiai, o dabar jis pats gali stebėti procesą. Monitoriuje galima realiu laiku matyti, koks vaizdas yra siunčiamas, ir netgi galima stebėti, kokį vaizdą siunčia kolegos, jeigu reportažas kuriamas filmuojant keliose vietose vienu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Nešiojantis su savimi taip vadinamą „TV lagaminą“, vaizdus tiesiogiai galima perduoti filmuojant ir vidaus patalpose, ir lauke, reportažus galima modeliuoti iš 6-iose skirtingose vietose filmuojamų vaizdų.

Telecentro įrangą dažnai nuomojasi TV transliuotojai, bet filmuojamus vaizdus galima tiesiogiai įterpti ir į interneto svetainės langą ir parodyti tiek plačiajai, tiek ir tikslinei auditorijai, galima patalpinti duomenų centre ir peržiūrėti, kada panorėjus.

Anot Gedimino Būdvyčio, vaizdo reportažų kūrimas jau seniai nebėra išskirtinė TV transliuotojų sritis – vidinei ir išorinei komunikacijai modernias technologijas naudoja politikai, verslininkai, privatūs asmenys, o tokios komunikacijos tikslas gali būti labai įvairus – nuo ryšių su visuomene ir darbo reikalų iki pačių įvairiausių pramogų.

Filmuoti ir „WiMax“ ryšio technologiją naudojančiu mobiliuoju internetu tiesiogiai perduoti galima sporto varžybas, koncertus, eitynes, interviu rinkiminiuose štabuose ar tiesiog gatvėse ir t.t., sakoma Telecentro pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų