REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena iš Kėdainių rajono Margininkų kaime įvykdytos trigubos žmogžudystės aukų, 19-metė Deimantė S., augino du mažamečius vaikus ir ruošėsi vestuvėmis. Gal pasiruošimas ir nebuvo intensyvus, tačiau sužadėtuvių faktą mergina buvo patvirtinusi savo socialinio tinklalapio profilyje.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent paminėti faktai į šią tragediją verčia pažvelgti šiek tiek kitaip nei tais atvejais, kai žmonės „tiesiog“ žudomi išgertuvių metu kilus buitiniam konfliktui. Šįkart nužudyta jauna mergina, kurią Deimantę pažinoję asmenys apibūdino tik gerais žodžiais.

REKLAMA

Rūpinosi vaikais

Likimas kortas sudėliojo visiškai kitaip nei planavo Deimantė, kurios pečius dar pačioje jaunystėje užgulė motinystės rūpesčiai. Tačiau jie, priešingai nei daugelis gali tikėtis, neprislėgė merginos. Su ja bendravę žmonės Balsas.lt patvirtino, kad Deimantė rūpinosi vaikais, todėl ryškaus socialinių įgūdžių trūkumo net nepastebėta.

Kėdainių miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Jūratė Blinstrubaitė Balsas.lt pasakojo, kad nužudyta mergina buvo gero būdo. Maža to, ji visiškai neseniai iš Kėdainių persikėlė gyventi į Kėdainių rajoną. Deimantė dar net nebuvo spėjusi išregistruoti buvusios gyvenamosios vietos ir užsiregistruoti naujoje. Tačiau savo ateitį greičiausia matė kaime, o ne didesniame mieste.

REKLAMA
REKLAMA

„Rimtų priekaištų jai kaip motinai niekada neturėjome. Tiesiog buvo mergaitė kaip mergaitė. Problemų dėl vaikų nepriežiūros ar alkoholio vartojimo nebuvo. Deimantė prižiūrėjo tuos vaikus. Pažinojau ją dar iš mokyklos laikų, kur ji visada buvo tokia rami ir tyli“, – pasakojo J. Blinstrubaitė.

Tuo tarpu Balsas.lt pavyko išsiaiškinti, kad Deimantė kilusi iš daugiavaikės šeimos, o prieš kurį laiką itin žiaurus likimas ištiko jos vyresniąją seserį, kuri buvo rasta nužudyta. Beje, tuomet nužudyta mergina taip pat buvo panašaus amžiaus kaip Deimantė. Tiesa, apie minėtą seserį, priešingai nei apie Deimantę, niekas iš kalbintų pašnekovų gero žodžio pasakyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suimtas 3 mėnesiams

Trijų žmonių nužudymu įtariamą Vitalijų Zaikiną Kėdainių rajono apylinkės teismas leido suimti trim mėnesiams. Balsas.lt primena, kad rugsėjo 9 d. Margininkų kaime (Kėdainių r.) savo namuose rastas devyniolikmetės Deimantės S. lavonas su pjautine žaizda kakle ir daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kūne.

Tame pačiame apleistame name netrukus rasti brolių 48 m. V. P. (pjautinė žaizda kakle ir durtinės žaizdos krūtinėje) ir 45 m. A. P. (durtinės žaizdos kūne) lavonai. Ši kraupi tragedija galėjo turėti dar skaudesnę atomazgą. Mat abu Deimantės mažamečiai vaikai tragiško įvykio metu miegojo tuose pačiuose namuose.

REKLAMA

Tą pačią dieną policija sulaikė savo Vikaičių kaime esančiuose namuose miegantį 26-erių V. Zaikiną. Pas įtariamąjį rastas galimas nužudymo įrankis – ilgas kruvinas virtuvinis peilis, nulaužtomis kriaunomis.

Įtariama, kad Deimantė galėjo užrūstinti apsvaigusį V. Zaikiną, nes atsisakė su juo pasimylėti. Būtent apie tai per apklausą pasakojo ir pats įtariamasis. Vyras aiškino, kad pats nesuvokė savo veiksmų. Esą merginai atsisakius su juo pasimylėti, jis smeigęs peiliu. Ir tik vėliau supratęs, ką padarė.

Tačiau kraupūs nakties įvykiai, akivaizdu, V. Zaikino nesutrikdė. Mat vyras grįžo namo ir ramiausiai užmigo. Nors vėliau pareigūnai patvirtino, kad V. Zaikinas nusikaltimo metu nebuvo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, o kruvinas konfliktas esą kilo dėl cigarečių pakelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų