REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien startavo didžiausias Baltijos šalyse tarptautinis gyvybės mokslų forumas. Tris dienas – rugsėjo 12–14 d. – truksiantis renginys apims konferenciją, kurioje pranešimus skaitys lektoriai iš viso pasaulio; Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyvybės mokslų pramonės parodą; partnerystės renginį; specialią programą pradedantiesiems verslininkams; vizitus į pagrindines šalies gyvybės mokslų įmones, klinikas ir tyrimų centrus; studentų konferenciją. Forume laukiama net 700 svečių. Pusė užsiregistravusiųjų – iš Lietuvos, antra tiek – užsieniečiai. Atvyksta ir aukšto rango Izraelio biotechnologijų pramonės 100 atstovų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsieniečiai itin aktyviai domisi verslo partnerystės ir plėtros galimybėmis Baltijos šalyse. Intensyvi registracija į partnerystės renginio metu vyksiančius individualius B2B ir BP7 susitikimus lėmė šio renginio pratęsimą dar viena diena (jis vyks rugsėjo 12,13 d.). Tarp užsienio delegatų aktualiausios temos – Lietuvoje atliekami klinikiniai tyrimai, kuriems čia yra visos reikiamos sąlygos, taip pat Baltijos šalyse gaminama medicininė įranga“,- pasakojo renginį organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

REKLAMA

Anot jo, tiek užsienio svečiai, tiek Lietuvos gyvybės mokslų srities atstovai aktyviai registruojasi ir numatytiems vizitams į šalies biotechnologijų ir biomedicinos įmones, domisi kitais forumo dalyviais. Partnerystės renginio dalyviai bendraudami vieni su kitais turės galimybę geriau pažinti Baltijos šalių gyvybės mokslų pramonę, susipažinti su verslo plėtros galimybėmis, atrasti naujų verslo partnerių.

Tarp iš Izraelio atvykstančių svečių yra atstovai tokių įmonių kaip „Orbimed“, „Cukierman & Co. Life Science“, „TEVA Pharmaceutical Industries“. Pranešimus konferencijoje skaitys izraelietė Nobelio premijos 2009 m. laureatė prof. dr. Ada. E. Yonath, Europos vaistų agentūros direktorius Guido Rasi, kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Forume dalyvaus atstovai iš daugybės Lietuvoje ir pasaulyje žinomų įmonių – „Thermo Scientific“, „MOOG“, „Servier“, „Genzyme“, „Parexel International“, „Grindeks“, „Novartis Pharma“, „Procter & Gamble“, „Astra Zeneca“, MSD, „Buyer“, taip pat iš svarbiausių gyvybės mokslų institutų, klinikų ir tyrimų centrų Baltijos ir kitose šalyse.

Tarptautinėje konferencijoje dalyvaus 500 dalyvių, tarp jų 50 lektorių, nuo Europos farmacijos pramonės ir asociacijų federacijos generalinio direktoriaus Richardo Bergstromo ar bendrovės „Kadimastem" (jos specializacija – embrioninių kamieninių ląstelių pritaikymas medicinoje) vyr. mokslininko, prof. Michelio Revelio (Izraelis), iki Olandijos Leideno biomokslų parko fondo vykdomosios direktorės Nettie Buitelaar ar naują kategoriją priešvėžinių agentų išradusio Hjustono universiteto rektoriaus ir viceprezidento tyrimams ir technologijų perdavimui dr. Rathindros Bose.

Organizatorius džiugina ir atvyksiantis ne vienas užsienio lietuvis – dr. Jokūbas Žiburkus iš Hjustono universiteto Biologijos ir biochemijos departamento; Norvegijoje Radium ligoninės Radiacinės biologijos departamente ir Oslo universiteto ligoninėje dirbantis mokslininkas dr. Petras Juzėnas; pasaulyje unikalius tyrimus vykdantis Svinburno technologijų universiteto profesorius ir Mikrofotonikos centro direktoriaus pavaduotojas Saulius Juodkazis, ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų