REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

In­ter­ne­tu ad­mi­nist­ra­ci­nę nuo­bau­dą su­mo­kė­jęs Šiau­lių ra­jo­no gy­ven­to­jas ne­tru­kus bu­vo in­for­muo­tas pri­va­lan­tis val­di­nin­kams at­neš­ti bau­dos su­mo­kė­ji­mo kvi­tą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei vis tiek rei­kia at­vyk­ti į Sa­vi­val­dy­bę, tai ko­kie tuo­met su­teik­tos ga­li­my­bės bau­dą su­mo­kė­ti in­ter­ne­tu pri­va­lu­mai?“ – klau­sė vy­ras.

REKLAMA

Ra­gi­ni­mas su­si­mo­kė­ti

Ad­mi­nist­ra­ci­nę nuo­bau­dą Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės Vie­šo­sios tvar­kos sky­rius sky­rė už tai, jog šis ne­su­mo­kė­jo už au­to­mo­bi­lio sto­vė­ji­mą mo­ka­mo­je sto­vė­ji­mo vie­to­je Šiau­liuo­se, P. Vi­šins­kio gat­vė­je.

Pa­žei­dė­jas (au­to­mo­bi­lio sa­vi­nin­kas) bu­vo in­for­muo­tas pa­žei­dęs Ke­lių eis­mo tai­syk­les, už ku­rias nu­ma­ty­ta ad­mi­nist­ra­ci­nė nuo­bau­da nuo 80-ies iki 140-ies li­tų. Įs­ta­ty­mas nu­ma­tęs ir iš­ly­gą – jei bau­dą pa­žei­dė­jas su­mo­kė­siąs per de­šimt dar­bo die­nų, ga­li pa­klo­ti tik pu­sę su­mos.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pa­čią die­ną au­to­mo­bi­lio sa­vi­nin­ko sū­nus in­ter­ne­tu per­ve­dė pu­sę mi­ni­ma­lios bau­dos – 40 li­tų. Su­mo­kė­jo ir pa­mir­šo.

Ta­čiau be­veik po mė­ne­sio gy­ven­to­jas ga­vo Šiau­lių sa­vi­val­dy­bės pra­šy­mą su­mo­kė­ti bau­dą ar­ba pa­teik­ti su­mo­kė­ji­mo kvi­tą.

Jis „Šiau­lių kraš­tui“ sa­kė ne­sup­ran­tan­tis, ko­kiu pa­grin­du pri­va­lu Sa­vi­val­dy­bei pa­teik­ti kvi­tą, jei bau­da su­mo­kė­ta in­ter­ne­tu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne­gi pa­gal ban­ko iš­ra­šą ne­ma­ty­ti, kad bau­da yra su­mo­kė­ta?“, – tei­ra­vo­si Šiau­lių ra­jo­no gy­ven­to­jas.

Bau­dą pri­va­lo mo­kė­ti sa­vi­nin­kas

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Vy­gau­das Pa­liū­nas „Šiau­lių kraš­tą“ in­for­ma­vo kvi­to, ku­ris pa­tvir­tin­tų su­mo­kė­tą ad­mi­nist­ra­ci­nę nuo­bau­dą, pa­pras­tai ne­pra­šan­tis.

„Įsi­ti­kin­ti, ar nuo­bau­dą pa­žei­dė­jas su­mo­kė­jo, mes ga­li­me per Mo­kes­čių ins­pek­ci­jos duo­me­nų ba­zę. Už­ten­ka įves­ti pa­žei­dė­jo as­mens ko­dą“, – in­for­ma­vo V. Pa­liū­nas.

REKLAMA

Kvi­tą, kaip pa­tvir­ti­ni­mą, kad nuo­bau­da bu­vo su­mo­kė­ta, at­neš­ti esą pra­šo­ma tik ki­lus abe­jo­nių dėl su­mo­kė­ji­mo.

V. Pa­liū­no tei­gi­mu, mo­kes­čių duo­me­nų ba­zė­je ne­ras­ta pa­tvir­ti­ni­mo, kad Šiau­lių ra­jo­no gy­ven­to­jas bau­dą su­mo­kė­jo.

Prie­žas­tį, ko­dėl taip nu­ti­ko, Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus spe­cia­lis­tams pa­vy­ko iš­siaiš­kin­ti tik iš­si­rei­ka­la­vus ap­mo­kė­ji­mo kvi­tą.

Nus­ta­ty­ta, kad pi­ni­gus – nuo­bau­dą už ne­leis­ti­ną sto­vė­ji­mą mo­ka­mo­je au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė­je iš sa­vo ban­ko są­skai­tos per­ve­dė Ke­lių eis­mo tai­syk­les pa­žei­dusio au­to­mo­bi­lio sa­vi­nin­ko sū­nus, tai­gi pa­ve­di­me at­si­spin­dė­jo jo as­mens duo­me­nys.

REKLAMA

O pa­žei­di­mo pro­to­ko­las bu­vo su­ra­šy­tas ir bau­da skir­ta au­to­mo­bi­lio sa­vi­nin­kui, to­dėl jis pi­ni­gus ir tu­rė­jo su­mo­kė­ti. Ar­ba pa­ve­di­mo pa­skir­ties skil­ty­je sū­nus pri­va­lė­jo nu­ro­dy­ti už ką (nu­ro­dant as­mens, ku­riam bu­vo su­ra­šy­tas pa­žei­di­mo pro­to­ko­las, ko­dą ar­ba pa­var­dę) pi­ni­gai su­mo­ka­mi.

At­ve­jų, kai šei­mos na­riai su­mo­ka įsta­ty­mus pa­žei­du­siems ar­ti­mie­siems skir­tas bau­das, pa­si­tai­ko ne tik Sa­vi­val­dy­bė­je. To­kių at­ve­jų bū­na ir po­li­ci­jo­je.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiau­lių kraš­te“ bu­vo ra­šy­ta, kaip Ke­lių eis­mo tai­syk­les pa­žei­du­siam su­tuok­ti­niui skir­tą bau­dą, nu­ro­dy­da­ma sa­vo, kaip mo­kė­to­jo duo­me­nis, su­mo­kė­jo žmo­na.

Šiau­lie­čių šei­mą iš­ti­ko šo­kas ga­vus ant­sto­lio rei­ka­la­vi­mą pi­ni­gus su­mo­kė­ti ge­ruo­ju. Paaiš­kė­jo, kad ne­su­sip­ra­ti­mas įvy­ko dėl duo­me­nų nea­ti­ti­ki­mo.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų