REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Chrysler“ pagaliau oficialiai pranešė naujos kartos 2013 m. „SRT Viper“ ir GTS modifikacijos kainas. Pigiausias modelis Šiaurės Amerikos rinkoje kainuos 97,395 dolerius (258 tūkst. litų) neskaičiaujant ir beveik du tūkst. dolerių (5,3 tūkst. litų( siekiantį pristatymo mokestį. Savo ruožtu GTS modelio kaina siekia 120,395 dolerių (320 tūkst. litų) be jokių papildomų priemokų.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų modelių traukos šaltinis bus priekyje patalpintas, tačiau link automobilių centro pastumtas iš aliuminio lydinių pagamintas 8,4 litro V10 tipo motoras išvystantis 640 AG ir 812 Nm sukimo momentą. Pastarasis rodiklis, anot SRT atstovų, yra didžiausias iš visų atmosferiniais varikliais varomų sportinių automobilių. Įspūdingo darbinio tūrio motoras suporuotas su šešių laipsnių mechanine pavarų dėže, kuri trauką galiniams ratams perduos per kintamų charakteristikų ribotos trinties diferencialą.

REKLAMA

Siekiant padaryti modelį lengvesnį nei buvo jo pirmtakas, SRT inžinieriai iš magniu dengtų vamzdžių sukonstravo erdvinį rėmą, taip pat iš anglies pluošto kompozicinių medžiagų buvo pagamintas variklio gaubtas, stogas ir bagažinės dangtis. Durys pagamintos iš aliuminio lydinių, o priekiniai ir galiniai sparnai – iš plastiko. Visos minėtos priemonės leido bazinio modelio svorį sumažinti maždaug 45 kg lyginant su buvusios kartos kupė.

Tikimasi, kad 2013 m. „Viper“ serijinė gamyba prasidės lapkritį „Conner Avenue“ industriniame komplekse Detroite, t.y. vietoje, kur buvo pagaminti visi nuodingos gyvatės ženkliuku žymimi automobiliai. Užsisakyti automobilius klientai galės jau lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų