REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį JAV bus minimos Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių metinės, informuoja BBC.

Antradienį JAV bus minimos Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių metinės, informuoja BBC.

REKLAMA

Niujorke giminaičiai garsiai perskaitys žmonių, kurie žuvo, kai užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centrą, Pentagoną ir lauką Pensilvanijos valstijoje, vardus. Prezidentas Barackas Obama dalyvaus atminimo ceremonijoje Pentagone. Minint 11-ąsias išpuolių metines pirmą kartą minėjime Niujorke nedalyvaus politikai. Nacionalinis Rugsėjo 11-osios memorialas ir muziejus liepos mėnesį pranešė, kad šiemet ceremonijoje Niujorke dalyvaus tik aukų artimieji. Memorialo vadovas Joe Danielsas sakė, kad šiais JAV prezidento rinkimų metais aukos ir jų artimieji bus pagerbiami be politikos.

REKLAMA
REKLAMA

2001 m. „Al Qaeda“ nariams užgrobus keturis lėktuvus žuvo beveik 3 000 žmonių. Prezidentas B. Obama į Baltųjų rūmų dienotvarkę įtraukė tylos minutę. Jis su žmona Michelle dalyvaus ceremonijoje Pentagone, kur nukrito vienas iš keturių užgrobtų lėktuvų. Baltųjų rūmų atstovas pirmadienį sakė, kad prezidentas ketina atminti per išpuolius 2001 m. gyvybių netekusius žmones ir tuos, kurie dalyvavo vėliau prasidėjusiuose konfliktuose.

REKLAMA

Lapkričio mėnesį vyks JAV prezidento rinkimai, bet B. Obama ir respublikonų kandidatas Mittas Romney vienai dienai sustabdė savo rinkimų kampanijas.

Rugsėjo 11-osios metinių proga turėjo būti pabaigtas muziejus Niujorke. Tačiau jo atidarymas vėluoja. Pranešama, kad Rugsėjo 11-osios muziejui pabaigti prireiks dar mažiausiai metų. Pernai buvo atidarytas Rugsėjo 11-osios memorialas po atviru dangumi, kurį jau aplankė beveik 4,5 milijono žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų