REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspremjeras, Krikščionių partijos lyderis Gediminas Vagnorius sieks Seimo nario mandato partijos sąraše ir Telšių vienmandatėje rinkimų apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo Krikščionių partijos kandidatų Seimo rinkimams sąrašą, kuriame yra 79 pavardės.

REKLAMA

Seimo nario mandato sieks ir Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis, Naujajai sąjungai (socialliberalams) atstovavęs buvęs švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, Vilniaus dailės akademijos prorektorius Arvydas Šaltenis, partijos atstovas spaudai Albinas Pilipauskas, buvęs susisiekimo ministras Algis Žvaliauskas.

Krikščionių partija kelia savo kandidatus ir 51 vienmandatėje apygardoje. Pasak G. Vagnoriaus, partija negalėjo iškelti kandidatų likusiose rinkimų apygardose dėl dabartinės valdžios nustatytų, jo nuomone, nedemokratinių finansinių draudimų.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjeras apgailestauja, kad pažeidžiant demokratijos principus ir visuotinai priimtas žmogaus teises, artėjant parlamento rinkimams nuo šių metų pradžios šalies valdžia „prastūmė“ įstatymų pataisas, kurios „nebeleidžia naujoms politinėms partijoms gauti jokių finansinių lėšų, netgi privačių aukų iš partijos narių ir rėmėjų“.

VRK duomenimis, per spalio 14 d. vyksiančius Seimo rinkimus parlamentaro mandato sieks apie 2 tūkst. kandidatų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų