REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norintiems pamatyti kaip atrodo įkalinimo įstaigos iš vidaus, nuo šiol galės patys jose apsilankyti ir išvysti kalėjimo kasdienybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms turėtų būti įdomu susipažinti ir pamatyti kaip gyvena nuteistieji, kokia yra įkalinimo įstaigų darbo specifika, kitiems tai galimai padės suvokti ir kokia realybė laukia, jei bus padarytas nusikaltimas. Tačiau dar svarbiau yra tai, kad įsileidus visuomenę įkalinimo įstaigos ir pačios taps atviresnės, o tai visuomet leidžia tobulėti ir keistis į gerą“, - sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Nuo šios savaitės visuomenei duris atveria trys įkalinimo įstaigos – Lukiškių kalėjimas-tardymo izoliatorius, Šiaulių bei Kauno tardymo izoliatoriai. Vėliau bus galima aplankyti ir kitas įkalinimo įstaigas. Jos kartą per savaitę organizuos nemokamas pažintines ekskursijas visiems norintiems asmenims, sulaukusiems daugiau nei 14 metų. Nepilnamečiai asmenys į ekskursijas galės patekti tik lydimi ugdymo įstaigų vadovų ar su rašytiniu tėvų/globėjų sutikimu.

REKLAMA
REKLAMA

Pusantros valandos truksiančios ekskursijos metu lankytojams bus papasakota, kaip veikia įkalinimo įstaiga, kiek ir kokiomis sąlygomis jose yra laikoma nuteistųjų, kaip yra dirbama su nuteistais asmenimis siekiant juos perauklėti, kokia yra pareigūnų darbo rutina ir iššūkiai, parodytos įkalinimo įstaigos patalpos ir kt. Lankytojai galės susipažinti ir su nuteistųjų kūrybos darbais, kitais eksponatais, pvz. iliustruojančiais, kaip išradingai į įstaigas bandoma įnešti draudžiamus daiktus.

Žmogaus teisių bei saugumo užtikrinimo tikslais, ekskursijos metu žmonės negalės išvysti įstaigose kalinčių asmenų.

Norintys apsilankyti įkalinimo įstaigose asmenys visą informaciją apie vizitus ir registraciją gali rasti Kalėjimų departamento tinklapyje www.kalejimudepartamentas.lt arba pačių įstaigų interneto puslapiuose: http://www.ltik.lt, www.siauliuti.lt, www.kaunoti.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų