REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose pirmadienį pasieniečiai sulaikė du tokio pat dydžio cigarečių krovinius – po 3 tūkst. pakelių. Sulaikyti ir keturi Vilniaus gyventojai, baltarusiškos kontrabandos nešikai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai, naudodamiesi naktinio matymo įranga, Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimo ribose pastebėjo tris asmenis. Nešdami po dvi dėžes jie judėjo nuo sienos su Baltarusija, kuri šioje vietoje eina Ditvos upeliu.

REKLAMA

Nešikai, pastebėję juos sulaikyti atskubančius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir tamsoje leidosi bėgti į Tausiūnų kaimą. Apie 100 metrų nuo sienos pasieniečiai sulaikė vieną bėglį, 31-erių Vilniaus gyventoją. Jis turėjo asmens dokumentus, tačiau valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ) buvo be pasieniečių leidimo.

VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi nuo numestų dėžių vietos kitų dviejų kontrabandininkų pėdsakais atsekė iki Tausiūnų, kur pėdsakai dingo.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso trijulė gabeno 6 dėžes, iš viso 3 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šioje vietoje ant Ditvos kranto Purvėnų pasieniečiai aptiko pėdsakų, įtariama, paliktų cigaretes į Lietuvos gilumą gabenusių asmenų. Manoma, kad jų bendrininkai iš Baltarusijos atbrido Ditva iki Lietuvos kranto ir čia perdavė cigarečių dėžes.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytam vilniečiui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Purvėnų užkardoje pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Dar vieną administracinės bylos teisena šiam vyrui pradėta už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. VSAZ be leidimo. Už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų. Po apklausos Vilniaus gyventoją pasieniečiai paleido.

VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai pirmadienį irgi sulaikė 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių ir tris jas nešusius vilniečius. VSAT pareigūnai šiuos kontrabandininkus užklupo Vilniaus rajono Tvankiškių kaimo prieigose, apie kilometrą nuo sienos su Baltarusija.

REKLAMA

Vilniečiai tuo metu į Lietuvos gilumą nešė po dvi dėžes. Sulaikomi pasieniečių jie išsigando ir nei priešinosi, nei bandė bėgti. Paaiškėjo, kad 32-ejų, 34-erių ir 48-erių vyrai nešė 3 tūkst. pakelių cigarečių „Premier“ ir „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.

Lavoriškių pasieniečiai jiems irgi pradėjo administracinių bylų teisenas. Nešikams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Juos po apklausos VSAT pareigūnai paleido.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų