REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sociologai iš JAV nekomercinės organizacijos „Milken Institute“ teigia, jog rado glaudų ryšį tarp technologinio progreso ir žmonių populiacijos gausėjimo bei nutukimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai palygino nutukimo lygį 27 šalyse, įeinančiose į Tarptautinę ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (TEBIPO), nuo 1988 iki 2009 metų, kai plėtojosi informacinės technologijos. Paaiškėjo, jog 10% investicijų padidėjimas į informacines technologijas vidutiniškai 1,4% padidina gyventojų antsvorį.

REKLAMA

Visame pasaulyje nuo nutukimo kenčia daugiau nei 200 milijonų vyrų ir apie 300 milijonų moterų. Pagal šį rodiklį pirmauja JAV, kur gyvena 33,8% suaugusiųjų su antsvoriu, Meksika (30%), Naujoji Zelandija (26,5%), Australija (24,6%) ir Kanada (24,2%).

Nuo 1991 iki 2008 metų JAV žmonių su antsvoriu skaičius padidėjo 45%, o Didžiojoje Britanijoje – net 64,5%. Panaši tendencija išlieka ir besivystančiose valstybėse. Pavyzdžiui, nuo 2002 iki 2008 metų žmonių su antsvoriu skaičius padidėjo daugiau nei du kartus – nuo 2,5% iki 5,7%. Taip pat šiose šalyse didėjo prie kompiuterių, televizorių ir kompiuterinių žaidimų praleidžiamo laiko trukmė.

REKLAMA
REKLAMA

Jei ši tendencija išliks, tai 2030 metais antsvorį turės 42% JAV gyventojų. Diuko universiteto duomenimis, dabar nuo nutukimo kenčia kas dvidešimtas šalies gyventojas, turėdamas apie 50 kilogramų antsvorio. Po 18 metų tokių žmonių skaičius gali padvigubėti.

Priminsime, jog prieš keletą metų Pasaulinė sveikatos organizacija padarė išvadą, jog ryšio tarp nutukimo ir šiuolaikinių įrenginių nėra. Šiuolaikinė elektronika buvo priskirta prie tos pačios kategorijos gaminių, kaip, pavyzdžiui, kava: „Tiesioginė rizika neįrodyta, tačiau ir negali būti visiškai atmesta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų