REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Lazdijų rinktinės pareigūnams ir Klaipėdos uosto pasieniečiams įkliuvo trys užsienio piliečiai, kaip įtariama, pateikę suklastotus vairuotojo pažymėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdydami nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė rusą ir airį, kurie pateikė, įtariama, suklastotus vairuotojų pažymėjimus.

REKLAMA

Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai‒Marijampolė, sustabdė į Lietuvą įvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz“ prancūziškais numeriais. Jį vairavo 21-erių Rusijos pilietis.

VSAT pareigūnai nustatė, kad jo turėtas rusiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Airiškas vairuotojo pažymėjimas (nuotr. VSAT)Airiškas vairuotojo pažymėjimas (nuotr. VSAT)

Panašus įvykis pasienyje su Lenkija užfiksuotas ir penktadienį. Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, kelyje Lazdijai–Seinai, sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį krovininį automobilį DAF su angliškais numeriais. Jo vairuotojas, 37-erių Airijos pilietis, dokumentų patikros metu pateikė airišką vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad jis, įtariama, yra suklastotas.

REKLAMA
REKLAMA

Abiem atvejais Lazdijų rinktinėje dėl dokumentų klastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais pradėti ikiteisminiai tyrimai. Užsieniečiai buvo uždaryti į areštinę.

Latvis į Lietuvą atplaukė su indišku vairuotojo pažymėjimu

Klaipėdos uoste pasieniečiai trečiadienį sulaikė Latvijos pilietį, kuris turėjo suklastotą Indijos vairuotojo pažymėjimą. Pagėgių rinktinės pareigūnams tą pačią dieną įkliuvo alytiškis, kuris į Rusiją vyko turėdamas, įtariama, suklastotą draudimo liudijimą.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino keltu iš Vokietijos Kylio uosto atvykusio 29-erių Latvijos piliečio dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indiškas latvio vairuotojo pažymėjimas (nuotr. VSAT)Indiškas latvio vairuotojo pažymėjimas (nuotr. VSAT)

Pasienio tikrinimo metu šis automobilio „BMW 318“ su angliškais registracijos numeriais vairuotojas VSAT pareigūnams pateikė Indijos vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas sukėlė įtarimų, todėl latvis buvo sulaikytas.

Klaipėdos pasieniečiai netrukus nustatė, kad indiškas vairuotojo dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė. Latvis VSAT pareigūnams teigė, kad šį vairuotojo pažymėjimą su įklijuota savo nuotrauka nelegaliai įsigijo Anglijoje.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis „BMW 318“ saugomas Pakrančių apsaugos rinktinėje. Latvį pasieniečiai uždarė į areštinę.

REKLAMA

Tą pačią dieną VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai Ramoniškių  pasienio kontrolės punkte sulaikė, įtariama, suklastotą dokumentą turėjusį 43-ejų Alytaus gyventoją. Jis vairavo vilkiką „Volvo FH12“ ir per Ramoniškių punktą norėjo išvykti į Kaliningrado sritį.

Patikros metu, be kitų dokumentų, alytiškis pasieniečiams pateikė ir privalomojo transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės draudimo sutartį. VSAT pareigūnai nustatė, kad ji yra negaliojanti, o pagal tokio draudimo liudijimo numerį buvo drausta visiškai kita transporto priemonė.

Alytiškiui dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Po apklausos vyras paleistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų