REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekiavo naudotais automobiliais ir nemokėjo mokesčių. Tokią dviejų anykštėnų bylą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) perdavė teismui. Be to, vienas automobilių prekeivių dar įtariamas ir sukčiavimu. Nors gavo pajamų, jis registravosi darbo biržoje ir jam buvo mokama bedarbio pašalpa.

REKLAMA
REKLAMA

FNTT Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškino, kad 38 metų Anykščių gyventojas V. J. ir 41 metų Kavarsko (Anykščių raj.) gyventojas D. S., neįsigiję leidimų verstis individualia veikla, pernai kartu nusipirko ir perpardavė 107 naudotus lengvuosius automobilius. Už šias transporto priemones įtariamieji gavo daugiau nei 150 tūkst. litų pajamų, tačiau nei apie vienuolika mėnesių vykdytą prekybą automobiliais, nei apie gautas pajamas anykštėnai nepateikė duomenų mokesčių inspekcijai ir taip nuslėpė beveik 38 tūkst. litų privalomų sumokėti mokesčių.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad vienas automobilių prekeivių – Kavarsko gyventojas D. S. neteisėtai gavo bedarbio pašalpą. Įtariamasis nuo teritorinės darbo biržos darbuotojų nuslėpė, jog turėjo pajamų iš prekybos automobiliais ir kas mėnesį gaudavo 315 litų nedarbo draudimo išmoką. Paskaičiuota, kad tuo metu, kai vyras iš prekybos automobiliais gavo tūkstantines pajamas, iš savivaldybės biudžeto jam buvo išmokėta beveik 3,5 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Anykščių rajono apylinkės teismui.

Už neteisėtą vertimąsi komercine veikla, prekiaujant lengvaisiais automobiliais, V. J. gresia  didžiausia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų, o D. S., įtariamam dar ir sukčiavimu, – laisvės atėmimas iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų