REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2004-ųjų tinklalapis topuniversities.com skelbia pasaulio aukštųjų mokyklų reitingą, kuriame pateikia 200 geriausių aukštųjų mokyklų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet pirmajame reitingo penketuke atsidūrė Masačiusetso technologijos institutas, Kembridžio ir Harvardo universitetai, Londono bei Oskfordo universitetai.

REKLAMA

Šeštojoje reitingo pozicijoje – karališkojo Londono kolegija, septintąją ir aštuntąją vietas dalijasi Jeilio ir Čikagos universitetai, po jų reitinge – Prinstono universitetas ir Kalifornijos technologijos institutas.

Lyginant su praėjusiais metais, reitinge įvyko didelių pasikeitimų. 2011-aisiais geriausiu pasaulio universitetu buvo pripažintas Kembridžas, antroje vietoje – Harvardas, o trečiasis –Masaciusetso technologijos institutas, kuris šiemet tapo reitingo lyderiu. 2011-aisiais Jeilio universitetas užėmė 4-ąją vietą, o Oksfordas buvo penktas.

REKLAMA
REKLAMA

2012-aisiais, kaip ir praėjusias metais, nė viena Lietuvos aukštoji mokykla į šį reitingą (kuriame lyginami 200 universitetų) nepateko. Į reitingą taip pat nepateko nei viena Latvijos ir Estijos aukštoji mokykla.

Trys Lietuvos aukštosios mokyklos pateko geriausių 700-tuką. Tai Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU). Visos šios aukštosios mokyklos yra žemiau nei 500 reitingo pozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų