REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lanzarotė – ugnimi alsuojanti Kanarų sala, ketvirta pagal dydį Kanarų sala. Nedidelė, beveik 60 kilometrų ilgio ir 20 pločio. Nežemiškas kraštovaizdis – suakmenėjusios lavos laukai be augmenijos...

REKLAMA
REKLAMA

Lanzarotė – pasaulio kampelis, kuriame iškrenta mažiausiai kritulių, o sausas klimatas lemia vidutinę 21 °C temperatūrą sausį ir 29°C rugpjūtį. Vieni iš pagrindinių Lanzarotės miestų – Aresifė, Chaisa, Tegisa ir Harijos, rašo kelionių tinklalappis Makalius.lt.

REKLAMA

Ką pamatyti lanzarotėje?

Timanfaya nacionalinis parkas (Timanfaya National Park)

1730-1736 metais Lanzarotės saloje susidarė apie 100 ugnikalnių, kurie užėmė per 50 km². Jie buvo pavadinti Ugnies Kalnais (The Montanas del Fuego).  Paskutiniai įsiveržimai įvykę 1824 metais, lėmė, jog 1968 ši vietovė buvo paskelbta nacionaliniu parku. Šią vietą privalu aplankyti, kadangi  tik čia atsiveria nežemiškas kraštovaizdis, kuriame auga retos augalų ir gyvūnų rūšys.

REKLAMA
REKLAMA

Timanfaya nacionalinis parkas – labai įdomi vieta. Po žeme temperatūra siekia apie 400°C – 600°C. Sausas šapelis įmestas į duobę tuoj pat užsidega, o vanduo įpiltas į tą pačia duobę užverda ir prasiveržia, kaip geizeris. Kadangi paprasti pasivaikščiojimai parke neleistini, perkant įėjimo bilietą kartu užsakomas specialus turas (anglų ir ispanų kalbomis). Kaina – 8 €. Parkas dirba kiekvieną dieną nuo 10:00 iki 18:00 val.

Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

LavaFlow banglenčių sporto mokykla (LavaFlow Surf School, Puerto del Carmen)

Puerto del Carmen, Lanzarotėje esanti LavaFlow banglenčių sporto mokykla ir stovykla veikia jau nuo 2001 metų. Mokykla siūlo banglenčių sporto kursus asmenims nuo 6 iki 83 metų, visą reikalingą inventorių galima išsinuomoti. Puikus oras ir bangos – privalomi dalykai viename iš Puerto del Carmen paplūdimių. 1-os dienos kursai – į kainą įeina transportas iš viešbučio iki paplūdimio, teorinė kursų dalis, sporto reikmenys, pietūs, praktinė kursų dalis ir jūsų nuotrauka ant banglentės. Kaina vienam asmeniui – 40 €. 3-jų dienų kursai – į kainą įeina transportas iš viešbučio iki paplūdimio, teorinė kursų dalis, sporto reikmenys, pietūs, praktinė kursų dalis ir jūsų nuotrauka ant banglentės, LavaFlow diplomas. Kaina asmeniui – 110 €.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manta Diving Lanzarote  (Puerto del Carmen), „Manta“ nardymo mokykla

Manta Diving Lanzarote yra nardymo centras esantis Puerto del Carmen senamiestyje, beveik 150 metrų iki paplūdimio ir nardymo vietos. Tai dviejų patyrusių nardytojų – Ben'o ir Rachel'ės kartu įkurta nardymo mokykla, kurioje kursai vyksta ispanų ir anglų kalbomis. Nardymo mokykla siūlo daugybę kursų: nardymas pradedantiesiems (Scuba Diving for Beginners). Į kainą įeina transportas nuo jūsų gyvenamos vietos iki nardymo centro, nardymo reikmenys, teorinė kurso dalis (trunka apie 15 minučių) ir nardymas Palya Chica įlankoje. Maksimalus gylis 5-6 metrai. Kaina – 49 €. Follow up Dive – tos pačios paslaugos, kaip ir nardymo pradedantiesiems, tik maksimalus gylis gali siekti iki 12 metrų. Kaina – 39 €. Nardymo mokykloje galima „tapti“ sertifikuotu nardytoju, beveik per dvi dienas trunkančius nardymo kursus!

REKLAMA

„Go Karting San Bartalome“ kartingų trasa (Go Karting San Bartolome, San Bartalome)

„Go Karting San Bartalome“ siūlo pasivažinėti kartingais kalnuotoje San Bartalome vietovėje. Įkalnėje suprojektuota trasa pateikia daugybė išbandymų ir staigių posūkių, todėl čia bus įdomu ir patyrusiems vairuotojams. „Go Karting San Bartalome“ siūlo ir visą pramogų kompleksą – panoraminis Lanzarotės pakrantės vaizdas lauko terasoje, gaivūs gėrimai ir maistas bare, biliardas, kabelinė televizija ir taip pat nemokami stalo žaidimai. „Go Karting San Bartalome“ dirba 365 dienas per metus, per Kalėdas ir Naujuosius metus. Vasaros sezonu (balandis-spalis) nuo 10:00-20:00; Žiemos sezonu (lapkritis-kovas) nuo 10:00-18:00. Grand Prix kartingas (Garnd Prix Karts) – 10 €. Kartingai dvigubu varikliu (Twin-Engine Competition Karts) – 12 €. Dvigubas kartingas (Double Karts) vienas suaugęs + vaikas – 5 minutes kainuoja 3 €. Vienas bilietas – 8 minutės važiavimo laiko.

REKLAMA

Cesar Manrique fondas ir muziejus (Fundacion Cesar Manrique)

César Manrique fondas yra įkurtas name, kuriame gyveno žymusis menininkas – Taro de Tahiche. Pastatytas ugnikalnio įsiveržimo vietoje, namas suformuotas iš penkių „vulkaninių burbulų“, kuriuose įrengta menininko gyvenamoji vieta.

1992 metais įkurtas César Manrique Fondas yra pelno nesiekianti organizacija. Čia eksponuojami César Manrique darbai, kitų pradedančių menininkų kūriniai. Visas menas kuriamas, siekiant saugoti ir nepažeisti gamtos. Darbo laikas: pirmadieniais – šeštadieniais, 10:00-18:00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lanzarotės akvariumas-akvaparkas (Lanzarote Aquarium)

Lanzarotės akvariumas yra didžiausias akvariumas visose Kanarų salose. Jame yra milijonai litrų vandens ir 33 akvariumai. Čia plaukioja daugybė žuvų besiveisiančių Kanarų salose, taip pat tropinių žuvų ir vėžiagyvių, ryklių. Lanzarotės akvariume yra trys dideli baseinai tinkantys ir vaikams ir suaugusiems, kuriuose galima paliesti įvairius jūros gyventojus – jūros agurkus, jūros žvaigždes, mažus krabus ir žuvis. Lanzarotės akvariumas taip pat siūlo galimybę paplaukioti su rykliais, rajomis ir kitais jūrų gyventojais. Darbo laikas: kiekvieną dieną 10:00-18:00; gruodžio 25 d. ir sausio 1 dieną – 12:00-18:00. Kainos: suaugę – 12 €; vaikai – 8 €.

REKLAMA

The Cactus Garden (Kaktusų sodai)

Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

El Jardin del Cactus (Kaktusų sodai) buvo sukurti žymaus menininko Cesar Manrique. Tai tikrai įspūdinga kaktusų kolekcija kuri buvo surinkta botanikos eksperto Estanislao Gonzales Ferrer. Čia per tūkstantis kaktusų rūšių. Ant kaktusų sode esančio  kalno – vėjo malūnas, netoli keistos metalo skulptūros ir sausas kraštovaizdis... Darbo laikas: 10:00-17:45. Įėjimas vaikams – 2,50 €; Suaugusieji užmokėję įėjimo mokestį (5€) gaus puodelį šviežios kavos.

REKLAMA

Las Verdes urvas (The Cave of Los Verdes)

Los Verdes urvai, arba „Žalieji urvai“ yra dalis Lanzarotės požeminio urvų masyvo – Atlantida, kurie susiformavo prieš 3000 metų. Tunelis yra apie 6 km ilgumo ir 1,6 km po vandeniu. Tai vienas iš ilgiausių vulkaninės kilmės tunelių visame pasaulyje. Los Verdes urvai yra pritaikyti žmonių lankymui. Čia ant akmeninių urvų sienų kuriamos įvairios šviesų instaliacijos, žemiausia urvo dalis – koncertų salė. Darbo laikas: 10.00 – 18.00. Kaina: suaugusiems – 8 €; vaikams – 4 €.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Lanzarotės sala (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Jameos del Agua

Jameos del Agua yra šiaurinėje Lanzarotės salos dalyje, tai taip pat dalis Atlantida požeminių vulkaninės kilmės urvų. Žodis „Jameo“ naudojamas pavadinti vulkaninės kilmės urvą neturintį stogo, tokių urvų Lanzarotėje daugybė. Lanzarotėje gimęs menininkas César Manrique padėjo sukurti šį gamtos stebuklą, kuriame dabar įrengtas baseinas, sodai ir restoranai. Darbo laikas: antradieniais, penktadieniais ir šeštadieniais – 19:00-02:00; visomis kitomis dienomis – 9:30-19:00. Kaina: dienos metu – 8 €; vakaro metu – 9 €.

REKLAMA

Papagayo paplūdimys (Playa de Papagayo)

Natūraliai apsaugotas nuo smarkių vėju ir apdovanotas baltu smėliu, paplūdimys yra labai lankomas turistų ir vietinių gyventojų. Šalia paplūdimio yra dvi didelės automobilių stovėjimo aikštelės (įvažiavimas 3 €) . Taip pat paplūdimyje yra visos reikalingos paslaugos bei nepakartojamo grožio gamta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų