REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atostogos ir kelionės – tai ne tik nepamirštami pjūčiai ir įspūdžiai, bet ir galimybė padaryti puikių fotografijų. Siūlome žvilgtelėti į vietas, kurias geriausiomis fotografuotis išrinko „National Geografic“.

REKLAMA
REKLAMA

Velykų sala, sala, priklausanti Čilei

Didžiausia Velykų salos įdomybė yra moajai – milžiniškos eilėje išsidėsčiusios monolitinės skulptūros, kurios kaip spėjama buvo iškaltos polineziečių prieš 500 ar net daugiau metų. Moajų egzistavimo reikšmė iki galo nėra išaiškinta, bet labiausiai paplitusi versija, kad šios statulos galėjo simbolizuoti protėvius arba svarbius gyvus asmenis.

REKLAMA

Velykų sala (environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Velykų sala (environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

Velykų sala (environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Velykų sala (environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

Prahm Šventykla, Kambodža

Angkor Wat, Kambodžoje, - didžiausia pasaulio šventykla, tačiau netoliese jos stovinti Ta Prohm šventovė, nors kur kas mažesnė, yra nepalyginamai unikalesnė savo išvaizda. Šventyklą supa džiunglės, aplink ją apsikeroję šimtamečių medžių šaknys, įrėmindamos akmenines sienas ir tarpdurius.

REKLAMA
REKLAMA

Serengetis, Tanzanija

Serengeti (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Serengeti (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Serengečio nacionalinis parkas (arba tiesiog Serengetis), įsikūręs Tanzanijoje, Afrikoje, garsėja savo laukine gamta. Čia galite pamatyti pačius unikaliausius laukinės gamtos reiškinius, kaip antai liūtą, sugaunantį grobį, ar gepardą, bėgantį visu greičiu. Parkas yra žymus ir dėl kasmetinės milijonų baltabarzdžių antilopių gnu ir zebrų migracijos.

Gizos piramidės, Egiptas

Daugiau nei 4 500 metų piramidės laikomos vienu didžiausiu pasaulio stebuklu ir tobulos architektūros pavyzdžiu. Gizos piramidės – dar kitaip vadinamos Gizos nekropoliu, stovi dykumoje Gizos plynaukštėje, Kairo pakraštyje. Niekas visoje žemėje nesukelia amžinybės pojūčio, kaip šių faraonų kapaviečių didybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gizos piramidės (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Gizos piramidės (nuotr.Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Papua Naujoji Gvinėja

Papua Naujojoje Gvinėjoje galite akis į akį susidurti su tuo, kas moderniam pasauliui nebūdinga ir nepažįstama, o Huli Wigmen gentis - geriausias to įrodymas. Įdomios jų tradicijos, gyvenimo būdas ir išvaizda privers apstulbti iš nuostabos.

Papua Naujoji Gvinėja (nuotr. listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)Papua Naujoji Gvinėja (nuotr. listverse.com) (nuotr. Balsas.lt)

Papua Naujoji Gvinėja (nuotr. SCANPIX)Papua Naujoji Gvinėja (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų