REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį trečiadienį Vilniuje prasideda didžiausias Baltijos šalyse tarptautinis gyvybės mokslų forumas „Life Sciences Baltics 2012“. Tris dienas – rugsėjo 12–14 d. – truksiantis renginys apims konferenciją, kurioje pranešimus skaitys lektoriai iš viso pasaulio; Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyvybės mokslų pramonės parodą; partnerystės renginį; specialią programą pradedantiesiems verslininkams; vizitus į pagrindines šalies gyvybės mokslų įmones, klinikas ir tyrimų centrus; studentų konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Forume laukiama net 700 svečių. Pusė užsiregistravusiųjų – iš Lietuvos, antra tiek – užsieniečiai. Atvyksta ir aukšto rango Izraelio biotechnologijų pramonės 100 atstovų delegacija, sakoma forumo rengėjų pranešime.

REKLAMA

„Užsieniečiai itin aktyviai domisi verslo partnerystės ir plėtros galimybėmis Baltijos šalyse. Intensyvi registracija į partnerystės renginio metu vyksiančius individualius B2B ir BP7 susitikimus lėmė šio renginio pratęsimą dar viena diena (jis vyks rugsėjo 12,13 d.). Tarp užsienio delegatų aktualiausios temos – Lietuvoje atliekami klinikiniai tyrimai, kuriems čia yra visos reikiamos sąlygos, taip pat Baltijos šalyse gaminama medicininė įranga“, -  pasakojo renginį organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas. Anot jo, tiek užsienio svečiai, tiek Lietuvos gyvybės mokslų srities atstovai aktyviai registruojasi ir numatytiems vizitams į šalies biotechnologijų ir biomedicinos įmones, domisi kitais forumo dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp iš Izraelio atvykstančių svečių yra atstovai tokių įmonių kaip Orbimed, didžiausia pasaulyje sveikatos priežiūros investicinė įmonė, valdančios apie 5 milijardų dolerių vertės turto; Cukierman & Co. Life Science, klientus visuose sveikatos priežiūros, įskaitant biotechnologijų ir farmacijos, medicinos prietaisų ir informacinių technologijų, sektoriuose aptarnaujanti investicinė bendrovė; TEVA Pharmaceutical Industries. Pranešimus konferencijoje skaitys izraelietė Nobelio premijos 2009 m. laureatė prof. dr. Ada. E. Yonath, Europos vaistų agentūros direktorius Guido Rasi, kiti.

Forume dalyvaus atstovai iš daugybės Lietuvoje ir pasaulyje žinomų įmonių – Thermo Scientific, MOOG, Servier, Genzyme, Parexel International, Grindeks, Novartis Pharma, Procter & Gamble, Astra Zeneca, MSD, Buyer, taip pat iš svarbiausių gyvybės mokslų institutų, klinikų ir tyrimų centrų Baltijos ir kitose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų