REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 21 d. Čikagoje vyksiančiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) jau užsiregistravo dalyvauti per 100 JAV kompanijų, iš kurių bent pusę atstovauja JAV gyvenantys lietuvių kilmės verslo atstovai ir įvairių sričių specialistai. Keletas dalyvių atvyksta iš Kanados ir net jungtinių arabų Emyratų. Iš Lietuvos į Čikagą vyksta daugiau nei dvidešimties verslininkų delegacija. Lietuvos atstovai ne tik dalyvaus Forume, jiems taip pat organizuojamas seminaras apie verslo galimybes JAV rinkoje, vizitai į progresyvias kompanijas bei dvišaliai susitikimai su JAV įmonių atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią lietuvišką bendruomenę turinčiame JAV mieste organizuojamo PLEF pagrindinis tikslas – parodyti Lietuvos ekonominį progresą, pasiektą per daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės metų. Apie tai kalbės Lietuvos ekonomikos ekspertai, itin didelis dėmesys skiriamas Lietuvoje jau vykdančių veiklą JAV įmonių patirčiai pristatyti. Sėkmės istorijomis sutiko pasidalinti tokios Lietuvoje veikiančios tarptautinės kompanijos kaip „Western Union“, „Strategic Staffing Solutions“, „Kraft Foods“, „Moog Medical Devices Group“.

REKLAMA

„Po daugiau nei dvidešimties nepriklausomybės metų, Lietuvą vis dar reikia pristatinėti pasauliui kaip išsilavinusių žmonių, turinčių vertingos patirties pramonėje ir moksle, šalį. Geografiniu požiūriu Lietuva yra pačiame centre rinkos, turinčios daugiau nei 300 milijonų gyventojų. Politinė, socialinė ir darbo rinkos situacija yra viena geriausių Europos Sąjungoje ir, be abejonės, suteikia daugybę galimybių verslo plėtrai ir augimui. Mano šešiolikos metų investavimo patirtis – tai kvietimas kitiems atvykti ir kurti verslą Lietuvoje“, -  teigia vienas renginio pranešėjų prof. Pierre Jean Everaert, vienas pagrindinių Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės akcininkų ir steigėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Reprezentuoti didžiausią potencialą turinčius informacinių technologijų, biotechnologijų, gamybos, medicinos ir sveikatinimo paslaugų sektorius iš Lietuvos vyksta ilgametę patirtį šiose srityse turintys profesionalai. „Teko dalyvauti visuose Pasaulio lietuvių ekonomikos forumuose nuo pat pirmojo, vykusio 2009 metais Vilniuje. Džiugu, kad renginys sparčiai auga ir sulaukia vis didesnio susidomėjimo tiek tarp užsienyje gyvenančių lietuvių, tiek ir užsienio kompanijų tarpe. Šis forumas sudaro puikias galimybes atrasti naujas verslo plėtros galimybes tiek Lietuvoje, tiek ir visame Rytų Europos regione išnaudojant Lietuvos, kaip tilto tarp rytų ir vakarų, privalumus“, - sako Mindaugas Glodas, buvęs ilgametis „Microsoft Lietuva“ vadovas ir PLEF organizuojančios Lietuvos verslo konfederacijos Prezidiumo narys. M. Glodas renginyje pristatys Lietuvos informacinių technologijų sektorių ir jo potencialą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susidomėjimas renginiu gerokai pranoko lūkesčius. Pageidavimą dalyvauti išreiškė ir didžiulės tarptautinės kompanijos, tokios kaip „Hitachi America Ltd.“, „Exelon“, „Inter Global Group“, ir daugybę savo srities įmonių vienijančios asociacijos, kaip Ilinojaus technologijų asociacija, Ilinojaus gamybos įmonių asociacija, Mičigano mobiliųjų technologijų asociacija, pavienės įmonės. Tikimasi, jog dalyvių sąrašas per likusį iki renginio laiką dar gerokai pasipildys.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas vienais metais organizuojamas Lietuvoje, kitais – užsienio šalyje, kur gausi lietuviška bendruomenė. Užsienyje vykstantis renginys - puiki galimybė Lietuvai ne tik stiprinti saitus su ten gyvenančiais lietuvių kilmės verslo ir mokslo atstovais, bet ir ieškoti naujų partnerystės galimybių, prisistatyti tos šalies rinkai. Dažnai kontaktas su potencialiais užsienio investuotojais ar verslo partneriais užmezgamas būtent per užsienyje gyvenančius mūsų tautiečius.

„Aktyvus užsienio lietuvių susidomėjimas ir dalyvavimas Pasaulio lietuvių ekonomikos forume mums labai svarbus. Versle dirbantys lietuviai gali tapti pačiais geriausiais šalies verslo ambasadoriais, skleisti pozityvią informaciją, suteikti patikimų žinių apie šalies ekonominę situaciją ir investicinį klimatą ar tiesiog padėti susisiekti su reikiamais žmonėmis. Vykdami į Čikagą turime tikslą parsivežti kuo daugiau tokių ryšių ir palaikyti bei plėtoti juos sugrįžus į Lietuvą“, - teigia renginį organizuojančios Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų