REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 10:47 val.) Kauno apskrities prokuratūros pareigūnai vadovauja trigubos žmogžudystės, įvykdytos Kėdainių rajone, tyrimui.

(Papildyta 10:47 val.) Kauno apskrities prokuratūros pareigūnai vadovauja trigubos žmogžudystės, įvykdytos Kėdainių rajone, tyrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusio sekmadienio vakarą Kėdainių rajono Gudžiūnų seniūnijos Margininkų kaimas neteko net aštuntadalio savo gyventojų. Vos keturis namus turinčiame kaimelyje gyveno tik 24 žmonės – ir trys iš jų tą dieną buvo nužudyti.

REKLAMA

Prieš pat dešimtą valandą nakties į namus sugrįžęs Margininkuose gyvenantis Nerijus Petrauskas (29 m.) tarpduryje sutiko išskubantį gerai jam pažįstamą gretimo kaimo gyventoją. Kaimynas nukūrė tik mestelėjęs žodelį „atsiprašau“, o į namo vidų įėjęs Nerijus sustingo išvydęs kraupų vaizdą... Kambaryje kraujo klane tysojo jo sugyventinė ir dviejų vaikų motina Deimantė (19 m.) su pjautine žaizda kakle ir daugybe durtinių žaizdų visame kūne. N. Petrauskas nedelsdamas iškvietė greitąją ir policiją, tačiau nelaimėlei kuo nors padėti jau buvo per vėlu.

REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrint įvykio vietą, kitoje namo pusėje, į kurią veda atskiras įėjimas, rasti subadyti Nerijaus brolių Vido (48 m.) ir Audriaus (45 m.) Petrauskų, kurie ten gyveno, lavonai. Iš karto krito į akis tai, kad vyresnėlio gerklė perpjauta, krūtinėje – durtinės žaizdos, o viduriniojo brolio kūne žiojėjo durtinės žaizdos įvairiose kūno vietose.

Tame pačiame name gyvena ir ketvirtas brolis – Dangiras Petrauskas (64 m.). Tą dieną jo nebuvo namie.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai netrukus sulaikė ir įtariamąjį šiomis kruvinomis skerdynėmis. Juo pasirodė besąs maždaug vos už 400 metrų nuo Margininkų esančio Vikaičių kaimo gyventojas Vitalijus Zaikinas (26 m.). Pirminiais duomenimis, V. Zaikinas, kaip ir broliai Petrauskai, dirbo vietos miško kirtėjų brigadose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas įvykį tiriantys teisėsaugininkai nenoriai komentuoja galimai trigubos žmogžudystės priežasčių. Pranešama, jog anksčiau jau teistas įtariamasis davė parodymus tik apie Deimantės nužudymą, tik žmogžudystės motyvų nenurodė. Visos šios tragedijos aplinkybės paaiškės užbaigus ikiteisminį tyrimą. Įtariamasis, kuriam sulaikius nustatytas lengvas girtumas (0,34 promilės), po apklausos uždarytas į areštinę.

Už dviejų ir daugiau žmonių nužudymą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

REKLAMA

----------------------------------------------------------------------------

Kėdainių rajone tame pačiame name nužudyti trys žmonės, tarp jų – ir 19-metė.

Pasak policijos, pranešimas apie tai, kad Margininkų kaime, savo namuose, rastas 19-metės lavonas su pjautine žaizda kakle ir daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kūne, gautas sekmadienio vakarą.

Pareigūnai, apžiūrėdami įvykio vietą, tame pačiame name, tik įėję į jį iš kito galo, rado dviejų brolių (48-erių ir 45-erių metų) lavonus su durtinėmis žaizdomis kūne, o pas vieną – su pjautine žaizda kakle.

Įtariamasis 26-erių metų vyras uždarytas į areštinę ir apklaustas. Kol kas jis davė parodymus tik apie merginos nužudymą.

Sulaikytam įtariamajam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Dėl ko kilo žudynės, kol kas dar nenustatyta.

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų