REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalnų slidininkų stendui Sporto mugėje netrūko dėmesio. Vieni lankytojai domėjosi galimybe išmokti slidinėti, kiti nori, kad jų vaikai rimtai sportuotų.

REKLAMA
REKLAMA

„Siemens“ arenoje Vilniuje šeštadienį vykusiose sporto mugėje savo veiklą kartu pristatė viešoji įstaiga „Slidinėjimo mokykla“ ir kalnų slidinėjimo klubas „Snow Bees“.

REKLAMA

Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacijos (LNSA) ir Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos (LKSF) įkurta „Slidinėjimo mokykla“ planuoja žiemą iš Vilniaus mokyklų per fizinio lavinimo pamokas vežti klases ant Liepkalnio žiemos trasos.

„Pagrindinis mokyklos tikslas – sudominti vaikus kalnų slidinėjimu. O jei kuriam tai patiks, nukreipsime jį į „Snow Bees“ arba kurį nors kitą kalnų slidinėjimo klubą. Pavasarį į Druskininkus buvome nuvežę vieną antrokų klasę iš „Genio“ pradinės mokyklos. Vaikai buvo labai patenkinti galimybe išmėginti kalnų slidinėjimą. Lapkritį ketiname eiti į kitas sostinės mokyklas ir tartis dėl bendradarbiavimo“, - paaiškino „Slidinėjimo mokyklos“ vadovas Simonas Masalskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet įkurtos mokyklos veikla puikiai atitinka Seimo patvirtintos 2011–2020 m. sporto strategijos principus. Jie įgyvendinami bendro fizinio aktyvumo programomis, kaip ir numato bendroji Europos politika, o ne rankiojant pavienius talentus. Kuo daugiau žmonių yra fiziškai aktyvūs, tuo didesnė tikimybė rasti daugiau talentų. Tai tarsi natūrali piramidė, kurios pagrindas yra „Slidinėjimo mokykla“ ir panašios įstaigos.

„Pas mus įprasta, kad dažniausiai vaikai renkasi tą sporto šaką, kurią nurodo tėvai. O mes norime, kad vaikai, išbandę kalnų slidinėjimą, pasakytų tėvams – „mes norime slidinėti“, - teigė S. Masalskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Slidinėjimo mokykloje“ vaikus mokys patyrę instruktoriai. Didžioji dauguma jų turi visame pasaulyje pripažįstamus sertifikatus, kuriuos gavo išklausęm kursus ir išlaikę egzaminus Austrijoje.

Klubo „Snow Bees“ vyriausiasis treneris – vienas labiausiai patyrusių Lietuvos kalnų slidinėjimo specialistų Audrius Santackas. Jį Sporto mugėje nustebino lankytojų gausa.

„Nesitikėjau tokio didelio dėmesio. Įdomiausia, jog beveik 70 proc. mūsų stendo lankytojų domėjosi ne galimybe išmokyti vaikus slidinėti slidinėti, bet norėtų, kad jų atžalos taptų sportininkais.

REKLAMA

Žinoma, buvo ir suaugusiųjų, norinčių atsistoti ant slidžių. Lietuvoje tai padaryti daug pigiau, nei Austrijoje ar Italijoje. Jei žmogus nori tik išmokti slidinėti, nepriklauso klubui, nesirengia toliau sportuoti, vienas užsiėmimas kainuoja 50 litų. Pamokos vyks, kai atsiras sniego. Nes į Druskininkus labai nepatogu važinėti, ypač jei treniruotis nori vienas žmogus, nėra grupės. Tai kelionė pirmyn atgal ir slidinėjimo abonementas kainuotų apie 300 litų. Todėl labiau orientuojamės į darbą ant tikro sniego“, - paaiškino A. Santackas.

REKLAMA

Patyręs specialistas, dirbantis ir su Lietuvos rinktinės kandidatais, iš patirties žino – vaiką tvirtai pastatyti ant slidžių reikia maždaug dešimties užsiėmimų.

„Po tiek užsiėmimų vaikas jau gali kontroliuoti savo veiksmus ant kalno - apvažiuoti bet kokią staiga atsiradusią ir bet kada sustoti „mėlynoje“ arba lengvesnėje „raudonoje“ trasoje“, - teigė A. Santackas. Tarp nė karto ant slidžių nestovėjusių žmonių, kuriuos šis treneris išmokė slidinėti, buvo ir penkerių metų mergaitė, ir į penktą dešimtį įžengęs vyriškis. „Jis jau po šešių užsiėmimų išvažiavo slidinėti į Slovakiją, o grįžęs padėkojo ir pasiprašė daugiau pamokų“, - šyptelėjo kalnų slidinėjimo treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų