REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per susidūrimus su kurdų kultūros festivalio dalyviais Vokietijos Manheimo mieste nukentėjo 80 policininkų, praneša AFP, remdamasi vietos valdžios pranešimais. Apgadinta 13 policininkų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Susidūrimai prasidėjo po to, kai apsauga neįleido į renginį 14 metų amžiaus jaunuolio su uždrausta simbolika (kokia - nepatikslinama) ir iškvietė policiją. Vos atvykus teisėsaugos organų darbuotojams festivalio svečiai juos užpuolė. Iš viso susidūrimuose dalyvavo 2,5 tūkst. kurdų ir 600 policininkų.

REKLAMA

Kurdai mėtė į policininkus akmenis, butelius. Galiausiai policininkai panaudojo pipirines dujas. 31 žmogus buvo areštuotas. Iš kurdų buvo konfiskuotos vėliavos ir marškinėliai su uždraustų organizacijų simbolika, taip pat keturi peiliai ir kastetas.

Situacija aprimo vėlų šeštadienio vakarą.

Į kurdų festivalį Manheime atvyko 40 tūkst. žmonių iš visos Europos. Nežymūs konfliktai su policija buvo užfiksuoti jau anksčiau, pastebi „Deutsche Welle“.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 7 d. policijai teko nutraukti kurdų jaunuolių žygį, nes iškilo grėsmė saugumui. Iki tol Manheime per susidūrimus tarp kurdų ir turkų nukentėjo penki policininkai.

Tarptautinis kurdų kultūros festivalis, vykęs rugsėjo 8 d. Manheime, rengiamas jau dvidešimtą kartą. Vokietijoje gyvena daugiau nei 0,5 milijono kurdų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų