REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turtingiausias žmogus Prancūzijoje - verslininkas Bernaras Arno (Bernard Arnault) padavė prašymą dėl Belgijos pilietybės suteikimo, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo laikraštis „La Libre Belgique“, 63-ejų metų kompanijos LVMH vadovas Belgijos parlamentą kreipėsi praėjusią savaitę. Komisijos vadovas Žoržas Dalemanis (Georges Dallemagne) pareiškė, kad milijardieriaus prašymas bus svarstomas įprasta bendrąja tvarka. Šiuo metu dėl Belgijos pilietybės suteikimo yra padavę prašymus apie 47 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Spauda sieja B. Arno sprendimą su Paryžiaus planais įvesti 75 proc. mokestį už milijoną eurų viršijančias metines pajamas. Toks buvo vienas iš Prancūzijos prezidento Fransua Olando (Francois Hollande) rinkimų kampanijos pažadų. Praėjusią savaitę žiniasklaida skelbė, kad valdžia mėgina iš dalies atsisakyti šio plano, pakeldama „lubas“ iki 2 mln. šeimos pajamų ir neįtraukdama pajamų, gaunamų iš kapitalo prieaugio.

Tačiau rugsėjo 7 dieną finansų ministras Pjeras Moskovisis (Pierre Moscovici) patvirtino, kad pažadas bus iki galo įvykdytas - mokestis įtrauktas į 2013 m. biudžetą, kurio projektą vyriausybė rengiasi užbaigti jau šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinė B. Arno gyvenamoji vieta - Paryžiuje, tačiau Briuselyje jis turi namą. Žurnalas „Forbes“ jo turtą įvertino 41 mlrd. eurų. Verslininkas - buvusio šalies prezidento Nikolia Sarkozi (Nicholas Sarkozy) bendražygis.

B. Arno jau ne pirmą kartą bėga iš Prancūzijos prie valdžios vairo stojus prezidentui socialistui: 1981 metais po Fransua Miterano (Francois Mitterrand) pergalės per prezidento rinkimus milijardierius trejus metus gyveno JAV ir sugrįžo į gimtinę tik tuomet, kai valdžia perėjo prie konservatyvesnio ekonomikos kurso.

Eltos vertėja Rita Vidugirienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų