REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus maratono savaitgalį pačioje Vilniaus širdyje šį savaitgalį vykstančios CrossFit ištvermės treniruotės pritraukė ne tik masiškiausiam metų bėgimo renginiui besiruošiančių dalyvių. Padedami licencijuotų CrossFit trenerių, specialiai atvykusių iš Lenkijos, sportavo ir kiti vilniuečiai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Grupėmis po 15 žmonių, dalyviai buvo supažindinami su treniruočių programa, treneriai ne tik paaiškindavo, kaip teisingai atlikti kiekvieną pratimą, bet ir emocialiai ragino dalyvius nepasiduoti. Nors kai kurie vilniečiai teigė, kad jiems krūvis galėtų būti ir mažesnis, treneriai šypsojosi, kad palengvinto CrossFit varianto nebūna.

REKLAMA

Apšilus, dalyviams tekdavo poromis atlikti maždaug 15 minučių ištvermės užduotį. Pavyzdžiui, vienam laikant nelengvą svarmenį, porininkas turėjo specialiu treniruokliu atlikti irklavimo pratimus. Pirmajam neišlaikius arba irkluotojui pavargus, pora keisdavosi vietomis. Po penkiolikos minučių paaiškėjo, kad laimėjusi sportiška vilniečių pora kitus irklavimo distancijoje aplenkė kone dvigubai.

Nepaisant to, daugiausiai trenerių susižavėjimo sulaukė vilnietė Vidmantė, ne tik elegantiškai pakėlusi jai neįprastą svorį bei krūvį, bet ir pabaigusi 2500 metrų irklavimo nuotolį, kai jos širdies draugas jau pasidavė.

REKLAMA
REKLAMA

,,Iš pradžių pamaniau, kad laikyti štangą - tai man bus per sunku, o ir irkluojant teko kelis kartus sustoti ir pailsėti, tačiau vėliau, likus tiek nedaug, treneris ėmė mane intensvyiai raginti. Matyt, tokių treniruočių man ir reikia. Pati nustebau dėl atsiradusios ištvermės", - pasakojo Vidmantė.

Šeštadienį vilnietis Mantas pasakojo sau į porą gavęs žymiai vyresnį partnerį. Garbaus amžiaus vyras ne tik įrodė esantis geresnės fizinės formos nei jaunesni Crossfit treniruotės dalyviai, bet ir teigė esąs pasiruošęs bėgti Vilniaus maratoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

CrossFit – tai ištvermės ir jėgos treniruotė, skirta padėti sustiprėti fiziškai ir pasiruošti įvairiems sportiniams iššūkiams. CrossFit programą sudaro intensyvūs ir skirtingi funkciniai pratimai. Kiekvienas pratimas pritaikytas jį atliekančio asmens amžiui, patirčiai ir fiziniam pasirengimui.

Populiarias ištvermės ir jėgos treniruotes pirmą kartą Lietuvoje gyventojai galėjo nemokamai išbandyti atvykus konteineriui Reebok CrossFit Drop Box. Šis konteineris su CrossFit treniruočių programa šiemet jau svečiavosi Slovakijos, Čekijos ir Lenkijos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų