REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimo dalyviai priėmė baigiamąją deklaraciją, kurioje pabrėžiami pagrindiniai uždaviniai - kova su korupcija, valstybių finansinių sistemų stiprinimas, susilaikymas nuo eksporto apribojimų ir ekologiškų prekių sąrašo patvirtinimas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

APEC lyderiai pabrėžė esą pasirengę ištirti korupcinius teisinius pažeidimus ir patraukti atsakomybėn nusižengusius asmenis, užkirsti korumpuotiems valdininkams priėjimą prie pajamų, gaunamų iš nusikalstamos veikos ,bei užtikrinti skaidrumo ir atsakomybės principus savo ekonomikose.

REKLAMA

Deklaracijoje taip pat pastebima, kad sprendžiant mokesčių ir biudžeto klausimus būtina atsižvelgti į išlaidas, susijusias su gyventojų senėjimu.

Be to, susitikimo dalyviai susitarė iki 2012 m. pabaigos susilaikyti nuo naujų eksporto apribojimų ir atsisakyti protekcionistinių veiksmų.

Galiausiai deklaracija patvirtino ekologiškų prekių sąrašą, į kurį įeina 54 prekių pavadinimai. Muitai šioms prekėms bus sumažinti iki 2015 m. pabaigos. Per spaudos konferenciją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atkreipė dėmesį į tai, kad ekologiškų prekių sąrašas buvo sudarytas visiškai neseniai - per pastaruosius mėnesius, o galutinai suderintas tiesiog per patį viršūnių susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putinas pareiškė esąs patenkintas viršūnių susitikimo rezultatais, o visos išlaidos, skirtos renginiams organizuoti, yra pagrįstos. Kaip skelbia laikraštis „Vedomosti“ išlaidos viršūnių susitikimui surengti siekė 6,3 mlrd. rublių.

APEC viršūnių susitikimas, pirmą kartą surengtas Rusijos teritorijoje, vyko rugsėjo 2-9 dienomis Tolimuosiuose Rytuose esančiame Vladivostoko mieste.

APEC viršūnių susitikime dalyvavo daugiau nei 500 pirmaujančių įmonininkų iš Ramiojo vandenyno regiono valstybių.

Uždarymo ceremonija vyko rugsėjo 8 d. vakare.

Kitas APEC sutikimas vyks 2013 metais Indonezijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų