REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pastarosiomis dienomis ėmė ir dėkoti Seimo nariams už darbus besibaigiančios kadencijos metu  ir kartu pareiškė abejojanti, ar baigiantis kadenciją Seimas sugebės atlikti esminius šilumos ūkio pertvarkos darbus. Tai esą padarys „nauja politikų banga“. Ekspertų nuomone, prezidentė bando formuluoti temas rinkimų kampanijai ir laukia naujois koalicijos kontūrų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad Prezidentė nurašė Seimą ar jo daugumą. Tai, kad šilumos kainos tebėra aukštos, yra tiek Seimo, tiek Prezidentės pralaimėjimas. Dauguma priima įstatymus, Prezidentė juos gali siūlyti ir pasirašyti, todėl abu galėjo problemą spręsti, bet neišsprendė.

REKLAMA

Naivu tikėtis, kad pakeitus Seimo narius, reikalai pajudės, nes niekas kol kas aiškiai ir nepasakė, ką ruošiasi daryti,“ – portalui balsas.lt sakė viešųjų ryšių specialistas, bendrovės BRANDSCAPE lyderis Mindaugas Lapinskas.

Pasak M. Lapinsko,  jei Prezidentė pasakytų, kurios partijos nuostatos šildymo srityje jai artimiausios, ji į Seimą atvestų daugiau savo šalininkų ir galėtų efektyviai įvykdyti reformas, apie kurias tiek daug kalba.

REKLAMA
REKLAMA

Politikos analizės ir tyrimų instituto vadovas Marius Ulozas pabrėžia, kad šį rudenį tiek politikų, tiek piliečių laukia labai intensyvus politinis sezonas, nes prasidedanti Seimo rudens sesija taps arena Seimo rinkimų kovos lauku ir šalies . Šiame fone, pasak jo, galima pasveikinti prezidentės D.Grybauskaitės pastangas susitikti su Seimo valdyba aptarti būsimus darbus, kartu mąstydama, kaip reiks dirbti su nauju parlamentu.

„Akivaizdu, kad Prezidentė jau rengiasi darbui su po Seimo rinkimų  susiformuosiančia vyriausybe. Tai liudija ir jos pateikti dabartinės Seimo daugumos darbo vertinimai, žodžiai apie nenuveiktus darbus, kurių turės imtis jau kita „politikų banga“.  Tokiu būdu, Prezidentė siekia formuoti problematiką Seimo rinkimams, atkreipdama dėmesį į šilumos ūkio pertvarką bei kitus klausimus.  Tai galima vertinti ir kaip bandymus atkurti bendravimą ir bendradarbiavimą su politinėmis partijomis, nuo ko jinai buvo griežtai atsiribojusi šios Seimo kadencijos metu. Tai puikiai tiko kol Seimas buvo labai nepopuliarus, o saviizoliacija padėjo išlaikyti aukštus asmeninius reitingus bei primesti sprendimus iš šalies. Tačiau tokia strategija jau gali nepasiteisinti po Seimo rinkimų, jeigu daugumą laimės opozicijoje esančios partijos, kurios nesutiks taikytis su tokia situacija, - pastebi politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė kol kas nenoriai ir aptakiai atsakinėja į klausimus apie tai kam patikėtų ar nepatikėtų formuoti naują vyriausybę. „Prioritetines nuostatas ir darbus šalies vadovė įvardino Metiniame pranešime. Seimo rinkimų kampanijoje Prezidentė nedalyvauja, tik ragina rinkėjus būti aktyviais. Kokia bus naujoji Vyriausybė lems atėjusių balsuoti piliečių pasirinkimas,“ – lakoniškai paaiškino prezidentūros viešųjų ryšių atstovai.

Nauji parlamento rinkimai įvyks 2012 metų spalio 14 dieną, kaip tik artėjant dar didesnes sąskaitas žadančiam šildymo sezonui.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų