REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrodo, kad smurtauti žmonės linkę ne tik vieni prieš kitus, bet ir prieš gyvūnus.

Balsas.lt skaitytojas Vytautas pranešė, kad jo augintinis taip pat tapo smurtautojų taikiniu. Vyro teigimu, Kaune, Sausinės km. buvo apšaudytas šeimos mylimas katinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Išleidome katiną palakstyti kieme, grįžus katinui pamatėme, kad jis visas kruvinas. Pirma mintis, atėjusi į galvą, - „susipešė su kitu katinu“. Nuvežėme į Žaliakalnio veterinarijos kliniką ir apžiūrėjus specialistams išgirdome, kad katinas sušaudytas pniaumatiniu ginklu, rastos 3 kulkos“, - sakė vyras.

REKLAMA

„Viena kulka buvo dešinėje lūpoje, kita viršugalvyje tarp ausų, trečia kulka po kaire akimi. Palikome mažylį operacijai. Atvažiavę pasiimti katino, sužinojome, kad dvi kulkas pavyko ištraukti, tačiau trečia kulka po kaire akimi liko minkštuose audiniuose, kuri jam amžinai primins, kokie gali būti pikti ir žiaurūs žmonės“, - guodėsi Vytautas.

Vyras prašo padėti surasti skriaudiką, nuskriaudusį gyvūną.

Pastaruoju metu tokių atvejų vis daugėja. Kai kurie jų itin nuskambėjo viešoje erdvėje.

Balsas.lt primena, kad pareigūnai vos spėja bausti gyvūnų kankintojus, kartais peržengiančius visas ribas. Už gyvūno sužalojimą ar kankinimą įstatymuose numatomos atitinkamos nuobaudos.

Tuo pačiu ir gyvūnų, ypač agresyvių šunų, šeimininkai turi elgtis atsakingai ir neleisti, kad jų keturkojai keltų pavojų aplinkiniams. Priešingu atveju jie gali sulaukti bausmės už gyvūno nepriežiūrą.

Taip pat skaitykite:

Gyvūnai vis dažniau tampa kankintojų aukomis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų