REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda gali turėti dar vieną akcentą – plaukiojantį namą. Juo inovatyvaus projekto autoriai siūlo ekspediciją po Baltijos jūros uostus.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukiojančio namo maketo autoriai sako, kad plaukiojantys namai nėra naujovė, tačiau sukurtas ir užpatentuotas lietuvių pats gamina energiją. Ant stogo būtų saulės baterijos.

REKLAMA

„Be turimų energetinių šaltinių – saulės baterijų, vėjo generatorių – jis būtų ir ekologiškas. Jis neterštų aplinkos, jame būtų visos valymo priemonės ir biocheminiai valymo įrenginiai. Jis būtų mobilus – esant reikalui, būtų galima persikelti į kitą vietą“, – pasakojo VšĮ „Inovacijų poligonas“ direktorius Rimantas Varanauskas.

Plaukiojantis namas turi ratus, kurie būtų išleidžiami panašiai, kaip lėktuvo važiuoklė, tad nesunkiai galėtų išlipti į krantą.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto autoriai plaukiojančiame name siūlo įrengti vandens muziejų, kuriame būtų gvildenamos jūros taršos problemos ir plaukioti juo po Baltijos jūros uostus.

Klaipėdos meras sako, kad idėja įdomi ir ateityje plaukiojantis namas galbūt galėtų tapti uostamiesčio simboliu.

„Tai yra gera proga pasauliui ir Europai pasakyti, kad Klaipėda – ne tik uostas. Klaipėda yra miestas, kuriame inovatyvūs, ekologiški, perspektyvūs bei aplinkai absoliučiai draugiški sprendimai yra labai priimtini“, – kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pastatyti plaukiojantį namą kainuotų apie milijoną litų.

M. Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų