REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškilmingu šventės atidarymu Kauno Rotušėje atidarytas tradicinis viduramžių kultūros festivalis „Hanza Kaunas' 2012“. Nors vasaros pradžioje buvo pasigirdę kalbų, kad dėl gerokai apkarpyto finansavimo šįmet šventė neįvyks (praėjusiais metais buvo skirta 1,4 mln. Lt, o šįmet finansavimas smuktelėjo iki 33 tūkst. Lt), visgi Nemuno prieplaukoje savaitgaliui įsikūrė viduramžių miestas su savo šokiais, dainomis, žaidimais ir burtais. Pasak šventės organizatoriaus Dariaus Rumšo, šventę „ištraukė“ privatūs rėmėjai, tačiau, nepaisant smuktelėjusio finansavimo, šiemet lankytojai turi ne mažiau ką pamatyti ir nuveikti.

REKLAMA
REKLAMA

Skambiu pristatymu Kauno Rotušėje buvo paskelbta „Hanza Kaunas“ pradžia. Sveikinimo žodį tarę šventės dalyviai  ir organizatoriai pasileido prie Nemuno, kur ir įsikūrė viduramžių miestelis, kuriame įsikūrė senųjų amatų kiemas, indulgencijų kioskas, viduramžių žaidimų aikštelė, restoranas, kartuvės, kankinimo kuolai ir t.t.

REKLAMA

Pasak šventės organizatoriaus Dariaus Rumšo, šventę jau žino kone kiekvienas Lietuvos gyventojas ir, jeigu orai nesubjurs, į Kauną suvažiuoti turėtų minios lankytojų. „Net ruošiantis šventei mačiau padidėjusį puslapio lankomumą, buvau nustebintas. Supratau, jeigu nepaves oras, tai turėtų privažiuoti labai daug žmonių ne tik iš Kauno, bet ir kitų miestų“, – žurnalistams Nemuno krantinėje sakė D. Rumšas.

Pasak šventės organizatoriaus, nepaisant to, kad šventė vyksta jau aštuntąjį kartą, kasmet stengiamasi „lankytojams duoti po naują uogytę ir įnešti naujovių“. Šiemet tai – piratų sala, Donato Mockaus skulptūra iš smėlio „Vytauto karūna“ ir kita.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip šventėje prie savo darbo sakė pats skulptorius Donatas Mockus, skulptūrą pradėjo daryti pirmadienį ir užtruko penkias dienas. „Sunkumai prasidėjo vakar – buvo šalta, lyjo, bet apskritai tai viskas tvarkoje“, – patikino D. Mockus. Skulptūra, kurioje pavaizduoti Kauno žymiausi pastatai, esą galėtų išsilaikyti iki pirmųjų šalčių.

„Skulptūra tvirtai stovi, tiesiog, kai padarome skulptūrą, ją padengiame klijais, kurie padaro plėvelę  ir lietus jos nepramuša. Šiaip atstovi visą vasarą iki žiemos, ją sunaikintų šaltis“,  – skulptūrą iš smėlio pristatė skulptorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu vasaros pradžioje buvo pasigirdę kalbų, kad dėl gerokai apkarpyto finansavimo šįmet šventė neįvyks (praėjusiais metais buvo skirta 1,4 mln. Lt, o šįmet finansavimas smuktelėjo iki 33 tūkst. Lt).

„Buvo tų problemų, fiannsinės liečia ne tik mus, bet ir kitus Kauno renginius. Iš pradžių svarstėme, kad galbūt reikėtų susilaikyti nuo šito renginio šiemet, nes nesinori nuleisti kartelės, kurią patys sau užsikėlėme. Nenorėjome pavesti šventės svečių, lankytojų. Bet paskildus žiniai, kad neturėtų būti, gavosi savotiškas sukilimas, ne vien iš miestiečių sulaukėme laiškų, bet ir pagalbos iš privačių rėmėjų. Galima pasakyti, kad privatūs rėmėjai ir ištraukė šventę“,  – šventėje dėstė D. Rumšas.

V. Radžiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų