REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodoji našlė įkalinta iki gyvos galvos

Teksaso valstijos (JAV) gyventojos Šeron Maksvel (44 m.) bylą tyrę pareigūnai teigia, jog neretai žiauriausi nusikaltėliai atrodo kaip nekalti avinėliai, o tai padeda jiems prisivilioti aukas.

REKLAMA
REKLAMA

Teksasietė Š. Maksvel atrodo miela blondinė didelėmis mėlynomis akimis. Pažvelgęs pamanytum, kad tai tokia moteris, kuriai atsikrausčius gyventi į naują vietą, kaimynai skuba susipažinti nešini įkurtuvių dovanomis, su kuria į susirinkimus, skirtus aptarti vaikų užimtumo ar literatūros klausimų, mielai renkasi diskutuoti mokinių motinos, tokia, kuriai išėjus į kiemą pasiimti laikraščio pro šalį skubanti pagyvenusi pora būtinai stabtels šnektelėti apie orą ar akcijas gretimame prekybos centre. Vis dėlto prieš metus į dienos šviesą ėmė kilti sukrečiantys faktai, kurie atskleidė, jog po malonia Š. Maksvel išvaizda ir tarsi meiliu būdu slepiasi žiauri psichopatė.

REKLAMA

Vyrų magnetas

Per pastaruosius du dešimtmečius Š. Maksvel sugebėjo ištekėti 10 kartų. Vos 1100 gyventojų turinčiame Teksaso valstijos Oro miestelyje ji buvo susituokusi su beveik 2 procentais vyriškosios lyties gyventojų, o kaip vėliau paaiškėjo, dar su puse jų turėjo lytinių santykių. Iš pradžių niekas per daug nekreipė dėmesio į jos asmeninio gyvenimo peripetijas – maža kas, juk ne visiems pasiseka surasti laimę iš pirmų trijų kartų... Bet kuo toliau, tuo labiau apie Š. Maksvel ėmė sklandyti nekokie gandai. Vienas buvęs jos meilužis kažkam papasakojo, jog kai pasakęs Š. Maksvel, kad norįs su ja išsiskirti, ji nusivijusi jį keletą mylių greitkeliu ir galiausiai suleidusi jam į ranką dantis. Dar vienas Oro miestelio gyventojas prisipažino bijodavęs Š. Maksvel, su kuria turėjo trumpą romaną, mat ji buvo visiškai nenuspėjamo būdo – per akimirką iš mielos namų šeimininkės galėjo pavirsti nuožmia smurtautoja. Dar vieną vyrą, už kurio Š. Maksvel buvo ištekėjusi du kartus, abu sykius jį paliko paskambinusi telefonu –kai vyras buvo darbe, moteris tiesiog paskambino jam į mobilųjį ir pareikalavo skyrybų. Šiaip ar taip, Gordonas Maksvelas (46 m.) apkalbų nesiklausė ir neėmė į galvą tos Š. Maksvel praeities. Jis paliko savo žmoną, su kuria buvo susituokęs 16 metų, ir po poros dienų vedė blondinę Š. Maksvel. „Ji turėjo kažkokių magiškų galių. Vyrai nepajėgdavo jai atsispirti. Nors nebuvo nei graži, nei išsilavinusi ar seksuali, ji buvo tikras magnetas. Tai tarsi koks paranormalus reiškinys“, – sakė G. Maksvelo palikta sutuoktinė. Apie tai, kad buvęs vyras „magiškąją“ Š. Maksvel vedė praėjus dviem dienoms nuo skyrybų, ji sužinojo per „Facebook'ą“. Vėliau moteris liudijo teisme ir savo sutuoktinį minėjo tik geru žodžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Troško pinigų?

G. Maksvelas iš tiesų mylėjo savo naująją žmoną. Rūpindamasis, kad jai nieko netrūktų, be pastoriaus pareigų vietos baptistų bažnyčioje, kitą dieną po vestuvių jis įsidarbino plieno gamykloje. Pradėjęs dirbti, G. Maksvelas apsidraudė 175 000 dolerių gyvybės draudimu, o vienintele išmokos gavėja jo mirties atveju buvo nurodyta naujoji žmona. Draudimas pinigus buvo įsipareigojęs išmokėti ne anksčiau kaip praėjus 3 mėnesiams nuo G. Maksvelo darbo gamykloje pradžios. Kaip vėliau teisme liudijo G. Maksvelo brolis Krisas, lemtingą 2011 metų rugpjūčio 30 dieną eidamas pro Gordono ir Šeron namus, jis atsitiktinai pastebėjo degantį automobilį. Šalia stoviniavo Š. Maksvel, ant galvos susisukusi rankšluostį, lyg ką tik būtų išlipusi iš dušo. Prie liepsnojančio automobilio sukiojosi ir Š. Maksvel sūnus iš ankstesnės santuokos – šis buvo su pižaminėmis kelnėmis, mieguistas ir nelabai suvokiantis, kas vyksta. Iškviesti ugniagesiai ir policininkai sudegusiame automobilyje rado G. Maksvelo kūną. Jo galvoje teismo medicinos ekspertai aptiko 4 šūvių žymes, o sudegusiame automobilyje buvo rastos 4 šovinių tūtelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtų puiki aktorė

Bylą tyrę pareigūnai vienbalsiai sutaria, kad jeigu iki šiol kino ar teatro pasaulyje dar būta neatrastų talentų, tai Š. Maksvel – neabejotinai viena jų. Po sutuoktinio mirties ji pradėjo „Oskaro“ vertą „palaužtos ir gedinčios žmonos“ spektaklį. Kriminalistai iš karto įtarė, kad prie G. Maksvelo nužudymo nagus bus prikišusi kaip tik juodąja našle vietos gyventojų praminta Š. Maksvel, o ji savo ruožtu kūrė įvairiausias versijas ir visaip bandė išsisukti. „Apklausiama Š. Maksvel nerodė jokių emocijų, kalbėjo labai argumentuotai ir logiškai. Prieš atsakydama į kiekvieną klausimą, keletą sekundžių pagalvodavo, padarydavo pauzę. Tačiau kartu atrodė sukrėsta vyro mirties. Nieko panašaus nebuvau matęs per visus savo darbo policijoje metus“, – vėliau teisme sakė įtariamąją Š. Maksvel apklausinėjęs kriminalistas Deividas Krusas. Pirmiausia Š. Maksvel policijai pasakojo, kad atseit jau gulėjusi lovoje, kai pastebėjusi, kad jos vyro automobilis kieme liepsnojąs, o jo paties nesą šalia. Vėliau priremta prie sienos šią versiją pakeitė gerokai įtikimesne. Neva 2011 metų priešpaskutinę rugpjūčio naktį G. Maksvelas užpuolęs ją su ginklu rankoje. Girdi, pargriovęs ant miegamojo grindų, tąsęs už plaukų, vėliau įkišęs pistoletą į burną ir grasinęs nužudysiantis. Atseit besigrumdama ji sugebėjusi šiek tiek atitraukti ginklą sau nuo galvos ir tuomet jis netyčia iššovęs. Tada ji, atseit kad nekompromituotų vyro (juk jis pastorius!), nutempusi lavoną į automobilį, apšlaksčiusi variklį ir saloną degalais, sumetusi šovinių tūteles ir padegusi. „Tikrai nenorėjau jo žudyti, tai atsitiko netyčia. O kai jau nutiko, norėdama nesutepti vyro atminimo, negalėjau visiems atskleisti tikrosios istorijos, kad jis prieš mane smurtavo“, – netikras ašaras braukė juodoji našlė. Kriminalistai tik kreivai šyptelėjo ir pasakė įtariamajai, kad jos vyrui į galvą šauta ne vieną, o 4 kartus.

REKLAMA

Apkaltino sūnų

Taigi praėjus pusmečiui, sėdėdama tardymo izoliatoriuje, Š. Maksvel sukurpė dar vieną istoriją, beveik pranokstančią patį nusikaltimą. Patogiai įsitaisiusi apklausų kambaryje, kriminalistams ji pareiškė: „Mano vyrą nužudė mano sūnus Džeimsas“. Pasak Š. Maksvel, jos devyniolikmečio sūnaus Džeimso Poterio ir jos naujojo vyro santykiai nuo pat pradžių buvę įtempti. Gordonas atseit vertęs Džeimsą, kuris gyveno kartu su jaunavedžiais, kone kasdien lankyti baptistų bažnyčią. Kadangi tas į bažnyčią eiti nenorėjęs, tai G. Maksvelass pagrasinęs išmesti jį į gatvę. „Nuo pat pirmų dienų jiedu nesutarė ir konfliktavo. Džeimsas nenorėjo paklusti Gordonui, bet nenumaniau, kad viskas nueis taip toli“, – pasakojo Š. Maksvel. Atseit rugpjūčio 30-osios vakarą ji besisukiojusi virtuvėje ir staiga miegamajame išgirdusi šūvius. Įpuolusi į kambarį ir pamačiuis ant lovos susmukusį Gordoną, o prie durų stovėjęs jos sūnus. „Kad apsaugočiau savo vaiką, nutariau padėti jam atsikratyti kūnu, tad nutempiau G. Maksvelo lavoną į mašiną ir padegiau“, – toliau rietė Š. Maksvel. Vis dėlto teisme paaiškėjo visi juodosios našlės melai ir ji buvo demaskuota. Buvusi G. Maksvelo žmona liudijo, jog jis niekada nesmurtavęs. Savo ruožtu jo bendradarbiai patikino, jog G. Maksvelas mylėjęs naująją žmoną. „Jis man sakė, kad turi namuose bėdų ir prasitarė, kad naujoji žmonelė puikiai valdo ginklą. Kai patariau kuo greičiau nutraukti su ja santykius ir bėgti nuo jos neatsigręžiant, jis atsakė norįs išsaugoti santuoką“, – pasakojo vienas bendradarbis.

REKLAMA

Turėjo meilužį

Teisme taip pat paaiškėjo, jog dešimtą kartą ištekėjusi Š. Maksvel kone tuoj pat įsitaisė ir meilužį. Džojus Stromanas prisipažino, kad su Š. Maksvel buvo užmezgęs romaną – šis nutrūko likus 2 savaitėms iki G. Maksvelo mirties. Meilužė buvo jį įspėjusi neberašyti aistringų žinučių, mat įtarus sutuoktinis tikrinąs jos mobilųjį telefoną. Galiausiai buvo paneigta ir versija, jog G. Maksvelą nužudė galbūt Š. Maksvel sūnus. Pasak liudininkų, jis paprasčiausiai neturėjęs tam jokio motyvo, mat su patėviu ne tik nesipykęs, bet net neblogai sutardavęs. Kai įsiutusi motina vyrui į galvą paleido 4 šūvius, vaikinas miegojo savo kambaryje ir nieko negirdėjo. Teisme jis nebuvo apklausiamas. Išklausę visus liudijimus prokurorai padarė išvadą, jog savo kaltės taip ir nepripažinusi ir žiauriu nusikaltimu sūnų apkaltinusi Š. Maksvel savo vyrą nužudė, kai šis, sužinojęs apie jos neištikimybę, rengėsi ją palikti, o kartu „išsinešti“ ir tą 175 000 dolerių vertės gyvybės draudimą. „Tokio ciniškumo reikia dar paieškoti“, – teisme sakė nužudytojo artimieji. Prisiekusieji neužtruko – 6 vyrai ir 6 moterys nusprendė, jog Š. Maksvel yra kalta dėl savo vyro žmogžudystės. Teismas jai paskyrė įkalinimą iki gyvos galvos. Tiesa, Š. Maksvel galės prašytis paleidžiama į laisvę – tik ne anksčiau kaip 2042 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų