REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniaus biržos indeksas augo 0,7 proc., tačiau aktyvumas nebuvo didelis, rašo „Finasta“. Apyvarta perkopė 200 tūkst. eurų, brango dauguma biržos akcijų. Didžiausio dėmesio vėl sulaukė „Rokiškio sūrio“ vertybiniai popieriai, sandorių vertė siekė 49 tūkst. eurų, iš jų 41,7 tūkst. eurų perleista tiesioginiais sandoriais. Pagrindinio akcininko sandoriai palaiko šio vertybinio popieriaus kainos lygį, akcija brango 0,7 proc.

„Aprangos“ akcijos brango iki 1,94 euro už akciją po pasirodžiusio pranešimo apie naujos parduotuvės atidarymą. „Invaldos“ akcijos kilstelėjo iki 2,53 euro.

REKLAMA
REKLAMA

Talino akcijų biržos indeksas kilo net 1,5 proc., akcijų perleista už 515 tūkst. eurų. „Olympic Entertainment Group“ akcijų vertė perlipo 1,4 euro vertę ir po šios dienos prekybos kainuoja 1,41 eurą; akcijų perleista už 181 tūkst. eurų.

REKLAMA

Šoktelėjo ir pastaruoju metu pigę „Silvano Fashion Group“ vertybiniai popieriai – jie brango 2,2 proc., akcijų perleista už 88 tūkst. eurų. Antrą dieną iš eilės brango „Arco vara“ pozicija, akcijų perleista už 50 tūkst. eurų. Nesustojo ir „Tallinna Vesi“ augimas – šios įmonės akcijos per mėnesį yra pabrangusios 8,6 proc.

Rygos birža grįžo prie tradicinių nedidelių apyvartų ir net pasaulinio akcijų ralio akivaizdoje demonstravo kuklius rezultatus. Prekiauta tik 8 pozicijomis, aktyvumu išsiskyrė brangę „Grindex“ ir „Latvijas Gaze“ vertybiniai popieriai. Brango ir „Olainfarm“ akcijos, jų kaina pasiekė 3,03 lato už akciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų