REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip manote, kur geriausios vietos iškyloms?

Huayna Picchu, Peru

Iškyla ant didingosios 9 tūkst. pėdų aukščio Huayna Picchu kalno viršūnės skamba, iš tiesų, neblogai, bet pirmiausia turėsite į jį įkopti. Nors tai pareikalaus nemažai jėgų ir pasiryžimo, jūsų pastangos kaip mat bus apdovanotos kvapą gniaužiančiu kraštovaizdžiu. Čia galėsite pasigrožėti prarastojo senovės inkų miesto panorama: XV a. Maču Pikču griuvėsiais, kuriuos supa žaliuojančių kalnų grandinė, o papėdėse vingiuoja Urubamba upė.

REKLAMA
REKLAMA

Machu Picchu (nuotr. SCANPIX)Machu Picchu (nuotr. SCANPIX)

Milford Sound, Naujoji Zelandija

Aukštai kylantys kalnai, krintantys kriokliai, atogrąžų miškai bei uolos, pakibusios 1600 m aukštyje, – bene įsimintiniausias Naujosios Zelandijos peizažas. Ir, iš tiesų, Milford Sound (Milfordo Fiordas) jau tapo lankomiausia turistų vieta. Susikraukite pikniko krepšį, šokite į valtį ar baidarę ir pasileiskite plaukti Milfordo sąsiauriu. Tokie reginiai, kaip kalnų viršūnių, stačiai kylančių iš vandens, atspindžiai sustingusioje jūros žydrynėje, paliks neišdildomą įspūdį.

REKLAMA

Milford Sound, Naujoji Zelandija (nuotr.nationalgeographic.com) (nuotr. Balsas.lt)Milford Sound, Naujoji Zelandija (nuotr.nationalgeographic.com) (nuotr. Balsas.lt)

Villa Borghese sodas, Italija

Villa Borghese parkas – puiki vieta piknikams ir poilsiui gražaus Italijos peizažo apsuptyje. Ilgi Ispanijos laipteliai, jungiantys Prancūzų bažnyčią su Ispanų aikšte, veda į angliškojo stiliaus sodą. Tačiau šiame miesto parke tvyranti romantiška atmosfera – itališka, o ją sustiprina Berninio skulptūros bei Titiano, Rafaelio ir Caravaggio tapybos šedevrai, įsikūrę Borghese galerijoje plačiose, vaizdingose parko erdvėse. „Apsišarvavus“ alyvuogėmis, pica Bianca, marinuotais artišokais ir, žinoma, buteliu vyno – pats geriausias poilsis turistams, Romos griuvėsių ir renesanso akcentų apsuptyje.

REKLAMA
REKLAMA

Villa Borghese sodas, Italija (nuotr. Gamintojo)Villa Borghese sodas, Italija (nuotr. Gamintojo)

Singapūro Botanikos sodas, Singapūras

Atogrąžų miškas pačiame miesto centre? Sunku patikėti, bet tai tiesa. O svarbiausia, kad šis vešlus miškas supa Singapūro Botanikos sodą ir Nacionalinį Orchidėjų sodą, kuriame žydi per 60 tūkst. spalvotų gėlių. Čia galima daug ką nuveikti, pradedant pažintiniais tikslais ir baigiant iškylomis prie ežerų, kurių čia net trys, arba Palmo slėnyje. Kur įsikursite, priklauso tik nuo jūsų.

1.Singapūro Botanikos sodas, Singapūras (nuotr. Gamintojo)1.Singapūro Botanikos sodas, Singapūras (nuotr. Gamintojo)

Point Reyes National Seashore, Kalifornija

Šis įspūdingas gamtos rezervatas, įsikūręs pusiasalyje, nutolusiame į šiaurę nuo San Francisko, tikras rojus gamtos mylėtojams. Šis kampelis garsėja unikalia augalija bei gyvūnija, didingais kriokliais, pėsčiųjų žygiais ir žinoma Point Reyes švyturiu, iš kurio galima stebėti banginius ir nutįsusios pakrantės grožį ištisus metus. Vietos, kur iškylauti, čia į valias, tereikia atsiduoti fantazijai.

1.Point Reyes National Seashore, Kalifornija (nuotr. Gamintojo)1.Point Reyes National Seashore, Kalifornija (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų