REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei susiruošėte keliauti aplink pasaulį, turėtumėte žinoti keletą dalykų:

Žmonės nėra blogi

Dauguma turistų nuo kitos tautybės žmonių bėga kaip nuo maro, tačiau didžioji dalis jų tikrai nėra vagys, žmogžudžiai ar žagintojai, kaip daug kas linkę manyti. Tie žmonės, tokie patys kaip ir jūs: jie gyvena normalų gyvenimą, dirba ir išlaiko šeimas. Nėra skirtumo kokia jų tautybė ar religija, jų gyvenimo tikslai, iš tiesų, panašūs į jūsiškius.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaida meluoja

Jeigu sektumėte ir tikėtumėte kitų šalių naujienomis, pasaulis atrodytų kaip siaubinga vieta gyventi. Žiniasklaida stengiasi sukelti sensacijas ir supaprastinti tikrąją istoriją. Gal ir gerai, kad kartais nesuprantam vienos ar kitos šalies kalbų?

REKLAMA

Pasaulis – nuobodus

Jeigu ne stichinė nelaimė ar koks ginkluotas išpuolis, dauguma šalių net niekada nebūtų paminėtos žiniose. Pavyzdžiui, kada paskutinį kartą girdėjote minimą Laosą ar Omaną? Iš tiesų, didžioji dalis pasaulio, tarp jų ir mūsų kaimyninės šalys, yra ganėtinai nuobodžios. Mums ji įdomi, nes tai naujas ir dar neatrastas regionas, bet vietiniams tai iki gyvo kaulo įgrisusi vieta.

Žmonės nejaučia neapykantos amerikiečiams

Daugelis žmonių Ameriką laiko svajonių šalimi, o jos gyventojus nepaprastai draugiškais ir maloniais. Būtų klaidinga manyti, kad kai kuriuose regionuose vyrauja antiamerikietiškos pažiūros. Pavyzdžiui, net ir Viduriniuose Rytuose, jie sutinkamai itin draugiškai ir svetingai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulis nėra pilnas bakterijų ir ligų

Dauguma žmonių vengia keliauti į kai kurias vietas dėl ten vyraujančių antisanitarinių sąlygų, siaučiančių ligų ar infekcijų. Tiesa, daugelyje šalių nepatartina gerti vandens iš čiaupo, bet, vargu, ar dėl to reikia atsisakyti kelionės. Jeigu jūsų imuninė sistema nėra nusilpusi, nereikėtų jaudintis dėl menkiausio mikrobo, patekusio ant jūsų rankų.

Neapsikraukite daiktais

Keliaujant iš vienos šalies į kitą tikrai nebus patogu paskui save temptis keliolika kilogramų sveriantį lagaminą. Atminkite, kad kur benukeliautumėte, rasite ten visų būtiniausių dalykų, pradedant higienos prekėmis ir baigiant drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliauti nebūtinai yra brangu

Žinoma, jei ketinate apsistoti penkių žvaigždučių viešbutyje ar prabangiuose poilsio namuose, nusiteikite, kad kelionė bus brangi. Tačiau galima aplankyti daugelį pasaulio vietų per dieną išleidžiant vos 10-30 JAV dolerių. Be to, atminkite, kad keliaudami netgi galite užsidirbti kaip gatvės muzikantas, tapytojas ar anglų kalbos mokytojas.

Kultūrų skirtumai

Dauguma žmonių keliaudami į svečias šalis tikisi apturėti unikalią patirtį ir paneigti arba įsitikinti tam tikrais tos šalies stereotipais. Nenustebkite pamatę kitataučius vilkinčius jums nebūdingais apdarais ar aksesuarais, valgančius jums neįprastu būdu ir kt. Tai, paprastai, būna jų kultūros dalis. Kai kurie keliautojai būna didžiai nustebę, kad ir nedidelių gyvenviečių gyventojai naudojasi išmaniausiomis technologijomis. Atminkite, keliauti į kitą šalį nereiškia keliauti kitu laikmečiu.

REKLAMA

Kiekvienas didžiuojasi savo šalimi

Nenustebkite, jei bendraudami su kitataučiu, būsite iškart supažindinti su tos šalies/miesto istorija ar kitais šalį garsinančiais įvykiais. Kiekvienas patriotiškas gyventojas nepraleis progos pasipuikuoti prieš atvykėlius.

Dauguma žmonių svajoja apie kelionę aplink pasaulį

Savo kelionės metu sutiksite ne vieną žmogų, kuris bus sužavėtas tuo ką darote. Dauguma žmonių svajoja apkeliauti pasaulį, tačiau bijo arba dėl vienos ar kitos priežasties to atsisako. Netgi Ramiojo vandenyno gyventojai, kurie yra taip prisirišę prie savo gyvenamosios vietos, trokšta keliauti. Nenuostabu, juk pažintinis troškimas yra įgimtas.

REKLAMA

Internetas yra beveik visur

Interneto prieigą rasite net ir tose vietose, kuriose tai mažiausiai tikėtina, pradedant Saliamono salų kaimeliais ir baigiant Maršalo salomis.

Išsivysčiusiose šalyse dažnos problemos su valdžia

Kuo labiau išsivysčiusi šalis, tuo daugiau problemų kelia valdžios organai. Būsite šokiruoti neįtikėtino korupcijos tarp politikų lygmens, o politiniai nužudymai ir mafija - čia dažnas reiškinys. Beje, šiose šalyse sunku pasikliauti net policininkais. Vieni jų gali būti girti, kiti užsipulti pilietį ir atimti jo pinigus bei cigaretes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anglų kalba – universali kalba

Anglų kalba, faktiškai, tampa antrąja pasaulio kalba. Taigi, kiekvienam žmogui šiandien pakanka žinoti tik dvi kalbas - gimtąją ir anglų. Pastarąją kalbą naudoja ne tik JAV ir Jungtinė Karalystė, bet ir tokios šalys kaip Nigerija ar Indija. O štai nedidelėse Ramiojo vandenyno salose jau pradedama diegti anglų kalbos mokymo programa.

Kiti žmonės, turi kitas pažiūras nei jūs

Kiekvienos šalies gyventojai turi savo politines nuostatas ir kovoja už tam tikrus socialinius pokyčius, lygiai taip pat kaip ir jūs savo šalyje. Atvykę į svečią šalį, nesistenkite įpiršti savo nuomonės apie vieną ar kitą politinę sistemą ir, jei norite būti teisingai suprastas, išlikite tolerantiški kitų žmonių nusistatymų atžvilgiu.

Kiekvienas turi keliauti

Nesvarbu kada, baigęs mokslus ar išėjęs į pensiją, kiekvienas žmogus turėtų leistis į kelionę aplink pasaulį. Vienintelis būdas suprasti kaip „veikia“ pasaulis yra pamatyti tai savo akimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų