REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajone, Daukniūnų kaime ūkiniame pastate kilus gaisrui gyventojai ugniagesių pavargo laukti, o šiems atvykus stebėjosi, kad gelbėtojai pritrūko vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisras kilo trečiadienį apie 18 val.  Kai atvyko ugniagesiai, pastatas jau skendėjo liepsnose. Ugnis sunaikino stogą, apdegė 5 kubiniai metrai malkų, supleškėjo automobilinė priekaba „Zubrionok“, sulietos patalpos.

REKLAMA

Gyvenvietėje pasklido kalbos apie neva aplaidų ugniagesių darbą. „Sekundei“ paskambinusi šio kaimo gyventoja neslėpė apmaudo, kad specialiosios tarnybos negreitai reagavo į skambutį apie gaisrą.

„Kai galų gale atvyko ugniagesiai, paaiškėjo, kad vienos cisternos žarna kiaura, o kitose  nėra pakankamai vandens liepsnoms malšinti, todėl gaisrininkai klausinėjo vietinių, kur rasti vandens. Galiausiai jo pasisėmė iš kūdros. Visi daukniūniečiai pasipiktinę“, –  tikino Daukniūnų kaimo gyventoja.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Vilma Vaiginytė stebėjosi, kad gyventojai piktinasi, jog teko ilgai laukti. Pasak jos, ugniagesiai pranešimą apie gaisrą gavo 17.55 val., o po minutės jau išvyko į įvykio vietą.

„Pirmosios cisternos vairuotojas 18.06 val. paskambino dispečerinei ir pranešė, kad jau vietoje“, – teigė atstovė spaudai.

Pasak V.Vaiginytės, ugniagesiai atvykę į įvykio vietą visuomet klausia, kur  artimiausias vandens telkinys, kad jo pritrūkus nereikėtų blaškytis. Pašnekovės teigimu, į Daukniūnus pirma išvyko cisterna su dešimt tonų vandens, kita – trijų tonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai atsitinka nelaimė, laukiantiems žmonėms visuomet atrodo, kad gelbėtojai neskuba, tačiau šiuo atveju ugniagesiai atvyko per dešimt minučių“, – aiškino specialistė. Vakar ugniagesiai vyko malšinti liepsnų Ėriškių žemės ūkio bendrovės džiovykloje. Užsidegus džiovyklai pradėjo liepsnoti grūdai. Per gaisrą sudegė apie 1 t rapsų. Išsaugota apie 30 t grūdų. Ekspertai tiria nelaimių aplinkybes.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų