REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje duris atvėrė bendrovės „Biotechpharma“ mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centras. Tai yra pirmas tokio pobūdžio centras ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Jame jau pradėtos teikti visos biotechnologinės farmacijos paslaugos – nuo užsakomųjų mokslinių ekspertizių iki bandomųjų preparatų gamybos ikiklinikiniams ir klinikiniams tyrimams. Šiuo metu bendrovė „Biotechpharma“ yra pasirašiusi beveik 38 mln. litų (11 mln. eurų) vertės preliminarių susitarimų biofarmacijos paslaugoms teikti keliems metams į priekį.

REKLAMA

Į integruotame mokslo, studijų ir verslo slėnyje „Santara“ įsikūrusį mokslinį-gamybinį centrą iš viso investuota 56 mln. litų, iš jų apie 38 mln. – Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centras kartu su gamybine baze pastatyti ir įrengti vos per 14 mėnesių.

Planuojama, kad centrui pradėjus veikti visu pajėgumu ženkliai išaugs bendrovės „Biotechpharma“ apyvarta, gerokai padidės ir eksporto apimtys, kadangi didžioji dalis užsakymų yra iš užsienio. Pagrindiniai šio centro paslaugų užsakovai – įvairaus dydžio tarptautinės biotechnologinės bei farmacijos bendrovės, universitetai ir kitos mokslo įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujasis mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centras suteiks neabejotinų pranašumų tiek mūsų bendrovei, tiek ir Lietuvai konkuruojant biotechnologijų ir biofarmacijos srityse.  Ne visos Vakarų Europos šalys gali pasigirti teikiančios kompleksines biofarmacijos paslaugas, todėl Lietuvos vardas, jau dabar siejamas su didele kompetencija ir patirtimi, bus dar garsiau girdimas tarptautinėje arenoje“, – centro atidarymo renginyje kalbėjo „Biotechpharma“ valdybos pirmininkas prof. Vladas Algirdas Bumelis.

Pasak jo, vienu metu centre galima vykdyti 3–4 tiriamųjų vaistinių preparatų mokslinius tyrimus, produkcijos procesų kūrimą, optimizavimą bei vystymą. Per metus iš viso galima pagaminti iki 42 tiriamųjų vaistinių preparatų serijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atidarytame moksliniame centre jau dirba 36 naujai įdarbinti aukštos kvalifikacijos mokslininkai, tyrėjai, įrenginių inžinieriai ir technikai. Pasak bendrovės „Biotechpharma“ valdybos pirmininko V. A. Bumelio, kitais metais planuojama įkurti beveik antra tiek darbo vietų Lietuvos mokslininkams ir biotechnologams.

Bendrovė „Biotechpharma“, įkurta 2004 m., priklauso „Northway“ įmonių grupei. Bendrovėje šiuo metu dirba 46 darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų