REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino valstybės tarnautojus ir politikus bei kitus asmenis, kuriems priklauso pagal įstatymą, deklaruoti privačius interesus ir pasisako už šių deklaracijų viešinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie jau metus galiojančią Baudžiamojo proceso kodekso pataisą dėl išplėstinio turto konfiskavimo, D. Grybauskaitė sakė, kad per šį laikotarpį pradėta 90 ikiteisminių tyrimų, 2 iš jų pabaigti, 10 – pasiekė teismus. Kita vertus, šalies vadovė atkreipė dėmesį į tai, kad institucijos dar neturi praktinės patirties aktyviai naudotis šiuo įstatymu ir jį taikyti.

REKLAMA

„Taigi žingsnelis į priekį yra, bet jis yra nedidukas. (...) Pastebėjau, kad Mokesčių inspekcijos patikros apimtyje buvo sugrupuotos mažesnės didesnės rizikos grupės, kur politikai praktiškai nebuvo patekę. Labai tikiuosi, kad tikrinami turės būti visi ir ypač aukščiausio lygmens politikai – nuo aukščiausio iki žemiausio“, – penktadienį žurnalistams sakė Prezidentė.

Šalies vadovė paragino viešinti privačių interesų deklaracijas.

„Aš jau deklaravau, o tai reiškia, kad kiekvienas valstybės tarnautojas ir politikas privalo viešai deklaruoti tai, kas priklauso pagal įstatymą. Slėpti čia nėra ko (...) Jeigu turime įtarimų, kad diplomatas gyvena ne iš atlygimo, jo neturi būti diplomatinėje tarnyboje, todėl slėpti nėra ko, ir deklaruoti privalo visi“, – teigė D. Grybauskaitė.

Tuo tarpu užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis laikosi nuostatos, kad privačių interesų deklaracijų viešinimas gali padaryti žalą diplomatinei tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų