REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitę Lietuvoje viešintis 22 metų Ričardas Berankis labiausiai džiaugiasi, kad pastaruosius mėnesius jo nekankina skausmai ir nepersekioja traumos. 88 vietą ATP reitinge užimantis pajėgiausias Lietuvos tenisininkas iki šių metų pabaigos tikisi išsilaikyti geriausiųjų šimtuke.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl „US Open“ – apmaudas

„Vasara buvo puiki. Neplanavome taip greitai įšokti į ATP reitingo šimtuką, – penktadienį Vilniaus SEB arenoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Berankis. – Pastaruosius mėnesius žaidžiau 100 proc., nejaučiau jokių skausmų ir tai – geriausia naujiena.“

REKLAMA

Neseniai iš JAV grįžęs tenisininkas nesėkmingai mėgino prasibrauti į pagrindines „US Open“ teniso turnyro varžybas. Lemiamoje dvikovoje jis rezultatu 6:7, 7:5, 6:4 nusileido amerikiečiui Timui Smiczekui (ATP 179).

„Gal šiek tiek sutrukdė dviejų savaičių pertrauka prieš „US Open“ turnyrą, o gal ir varžovas žaidė vieną geriausių savo mačų. Tą dvikovą Ričardas turėjo laimėti. Apmaudu. Buvo padaryta klaidų“, – pasakojo lietuvio treneris Remigijus Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA

Padeda Z. Živatkauskas ir naujas rėmėjas

Jis kalbėjo, kad pagrindinis pastarojo pusmečio laimėjimas – gera Ričardo sveikata ir sportinė forma. „Atsikratėme traumų ir galime treniruotis visa jėga. Tai daug svarbiau nei sugrįžti į ATP 100 ar patekti į kokio turnyro pagrindines varžybas. Reikėtų padėkoti Zigmui Živatkauskui, kuris padeda Ričardui atsigauti“, – sakė R. Balžekas.

Treneris minėjo, kad masažuotojo galimybės – fantastiškos: „Ričardas kartais pasiskundžia, kad sunku, tačiau viskas į gera. Zigmas dirbo su disko metiku Virgilijumi Alekna ir Ukrainos šuolininku su kartimi Sergejumi Bubka. Jis išties gerai pažįsta žmogaus kūną. Su juo labai malonu dirbti – greičiau sveiksti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečią kartą po traumos į sportą grįžtančiam R. Berankiui daug padeda ir rėmėju tapęs koncernas „MG Baltic“, kuriam vadovauja aistringas teniso gerbėjas Darius Mockus. „Kai tenisininkas gauna traumą, rėmėjai paprastai išsilaksto, tuo metu itin svarbi pagalba, nes išlaidos tenise begalinės. Ir naujas rėmėjas mus tikrai gelbėjo“, – tvirtino R. Balžekas.

Tikslas – išlikti TOP 100

Šeštadienį Ričardas išskrenda į Liuksemburgą, kur dalyvaus ATP „Challenger“ serijos turnyre. Ten jį burtai gali suvesti su kitu lietuviu Laurynu Grigeliu. Abu lietuviai poroje ketina dalyvauti ir dvejetų turnyre. „Tai, kad Laurynas nukrito į 294-ą vietą reitinge, nieko nereiškia. Jis su treneriu turi savo planą. Tai procesas ir čia svarbiausia turėti kantrybės“, – komentavo R. Balžekas.

REKLAMA

„ATP Challenger“ turnyras Ričardo laukia kitą savaitę Sankt Peterburge. „Jei pavyks pasiekti gerų rezultatų, iki metų pabaigos likusių turnyrų skaičių mažinsime“, – teigė maždaug aštuoniuose turnyruose šįmet dar ketinantis žaisti R. Berankis.

„Pagrindinis tikslas – išlikti šimtuke. Tuomet nereikės dalyvauti kitų metų pradžioje Atvirojo Australijos čempionato kvalifikacijoje“, – teigė treneris. Lietuvoje žaidžiantį geriausią Lietuvos tenisininką teniso sirgaliai gali tikėtis išvysti per Daviso taurės mačus ir kitų metų rudenį organizuojamą ATP „Challenger“ serijos turnyrą.

„Kitų metų 43 savaitę bus surengtas „Vilnius open“ arba „Lithuania Open“. Tai bus didžiausias turnyras Baltijos šalyse. Organizacinių darbų labai daug, nes nuo 10 tūkst. eurų turnyro turime „įšokti“ į 100 tūkst. Reikalavimų daug, pamėginsime viską suderinti“, – teigė „MG Baltic“ vadovas D. Mockus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų