REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš tiesų baidarė yra laikoma tam tikru kanojos tipu. Tiek kanojos, tiek baidarės yra lengvos valtys, varomos irklais ir skirtos plaukti ežerais arba upėmis. Kanojos ir baidarės tinka įvairioms pramogoms, pavyzdžiui, žvejybai, ir gali būti naudojamos sekliame vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kada tiksliai kanoja turėtų būti vadinama baidare, nėra aišku. Vis dėlto egzistuoja pagrindiniai dizaino skirtumai. Pavyzdžiui, kanojoje irkluotojas dažniausiai klūpi arba sėdi ant sėdynės, tuo tarpu baidarėje – ant baidarės dugno, ištiesęs kojas priešais save.

REKLAMA

Taip pat skiriasi irklai. Kanojoje yra naudojami vienos mentės, o baidarėje – dviejų menčių irklai. Kanojų viršus dažniausiai būna atviras, o baidarių viršus yra uždaras.

Skiriasi ir kanojų bei baidarių paskirtis. Kanojos, kurias vairuotojai sulygina su penkiaviečiu automobiliu, yra labiau skirtos pramoginiam pasiplaukiojimui. Jos gali plukdyti daugiau žmonių bei daiktų, todėl puikiai tinka šeimoms, norinčioms papramogauti ežere.

REKLAMA
REKLAMA

Baidarės, kita vertus, yra tarsi sportiniai automobiliai. Jos plukdo mažiau žmonių ir daiktų, tačiau aptakus dizainas puikiai tinka vandens sportui arba pasiplaukiojimui šėlstančiame upių vandenyje.

Apskritai, baidarės yra greitesnės bei tikslesnės nei kanojos. Kita vertus, profesionalai gali paprieštarauti teigdami, jog egzistuoja tokios sportinės kanojos, kurios yra greitesnės už bet kokią baidarę. Apskritai, baidarės garsėja savo greičiu, o kanojos – stabilumu ir talpumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų