REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma numatyti galimybę įkeistą turtą parduoti ir hipotekos ar įkeitimo kreditorių reikalavimus tenkinti įstatymų nustatyta tvarka ne tik tais atvejais, kai skolininkui – juridiniam asmeniui (įkeisto turto savininkui) pradėta bankroto ar restruktūrizavimo procedūra, bet ir kai iškeliama fizinio asmens bankroto byla.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Civilinio proceso kodekso pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

REKLAMA

Projektu siūloma nustatyti, kad tais atvejais, kai skolininkui (įkeisto turto savininkui) pradėta bankroto ar restruktūrizavimo procedūra, įkeistas turtas būtų parduodamas ir hipotekos ar įkeitimo kreditorių reikalavimai tenkinami atitinkamai Įmonių bankroto, Įmonių restruktūrizavimo ar Fizinių asmenų bankroto įstatymų nustatyta tvarka.

2013 m. kovo 1 d. įsigalios Seimo priimtas Fizinių asmenų bankroto įstatymas. Jame įtvirtintos fizinio asmens bankrotą reguliuojančios teisės normos, įskaitant įkeisto turto pardavimo ir įkeitimu ar hipoteka užtikrintų kreditorių reikalavimų tenkinimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Civilinio proceso kodekso 746 straipsnio 5 dalis nustato, kad tais atvejais, kai skolininkui (įkeisto turto savininkui) pradėta bankroto ar restruktūrizavimo procedūra, įkeistas turtas parduodamas ir hipotekos ar įkeitimo kreditorių reikalavimai tenkinami atitinkamai Įmonių bankroto ar Įmonių restruktūrizavimo įstatymų nustatyta tvarka.

Iki 2013 m. kovo 1 d. galiojantys Lietuvos teisės aktai nenumato nemokaus fizinio asmens bankroto galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų