REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos azerbaidžaniečių bendrijos ir Asociacijos „Lietuva – Azerbaidžanas“ narius neramina bandymai sukelti Lietuvoje antivengriškas ir antiazerbaidžanietiškas nuotaikas, susiję su Ramilio Safarovo ekstradicija ir malonės jam suteikimu,“ – sakoma bendrijos išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Neabejotinai pripažindamos kiekvieno Lietuvos žmogaus teisę turėti savo nuomonę šiuo klausimu, Lietuvos azerbaidžaniečių bendrija ir Asociacija „Lietuva – Azerbaidžanas“ norėtų priminti, kad prieš padarant galutines išvadas, būtina įsigilinti į bet kurio reiškinio esmę ir jo visumą. Tas pats pasakytina ir apie situaciją aplink R.Safarovą, – pabrėžiama dokumente.

REKLAMA

Nesantaikos tarp kaimyninių Kaukazo tautų ir susijusių su jais ekscesų tikriausiai, anot bendrijos atstovų, nebūtų, jei Rusijos ir Irano remiama Armėnija nebūtų okupavusi ženklios dalies tarptautiškai pripažintos Azerbaidžano teritorijos, dėl ko iš 800 000 gyventojų, gyvenusių tose teritorijose iki karo pradžios, šiuo metu ten teliko vos 140 000 (visi armėnai), visi kiti buvo išvaryti arba nužudyti. Armėnija iki šiol atsisako įvykdyti Jungtinių Tautų ir kitų autoritetingų tarptautinių organizacijų rezoliucijų reikalavimus ir pasitraukti iš jos okupuotų Azerbaidžano teritorijų bei atlyginti žalą. Maža to, pastaruoju metu Armėnijos ekspansionistinės jėgos nusitaikė ir į Gruzijos pietinę sritį – Džavachetiją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pabrėžia Azerbaidžaniečių bendrijos  ir asociacijos „Lietuva – Azerbaidžanas“  atstovai, dar 2006 metais Armėnijos vadovybei artimas Pažangos partijos lyderis Tigranas Urichanianas buvo pareiškęs, kad sumokės 125 000 JAV dolerių tam, kas nužudys Ramilį Safarovą, o praėjusį sekmadienį Armėnijos prezidentas Seržas Sargsianas pagrasino Azerbaidžanui nauju karu. Tai, anot organizacijų, tikrai nėra kelias į užsitęsusio konflikto sureguliavimą.

Lietuvos azerbaidžaniečių bendrija ir Asociacija „Lietuva – Azerbaidžanas“ kreipiasi į visus geros valios Lietuvos žmones su prašymu laikytis rimties ir nepasiduoti demagogų bei kurstytojų provokacijoms.

Taip pat skaitykite:

Protestas: azerbaidžaniečiai ir armėnai susidūrė akis į akį Vilniuje (papildyta 16:23)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų