REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1-ąją šalyje buvo įregistruota 205,6 tūkst. bedarbių - 10,2 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Registruotas nedarbas, kaip ir liepą, mažėjo 0,1 proc. punktu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos darbo biržos (LDB) duomenimis, rugpjūtį darbdaviai pateikė informaciją apie 23,3 tūkst. laisvų darbo vietų - 13,8 proc. daugiau nei liepą. Darbo jėgos pasiūla per mėnesį smuktelėjo beveik 16 proc. - į teritorines darbo biržas kreipėsi mažiau naujų bedarbių, bedarbio statusas suteiktas 25,6 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

REKLAMA

Vasaros pabaigoje beveik susilygino moterų ir vyrų dalis tarp bedarbių (atitinkamai 49,7 proc. ir 50,3 proc.). Jaunų bedarbių iki 25 metų amžiaus buvo 29,8 tūkst. - 3 proc. mažiau nei prieš mėnesį ir 19 proc. - nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

LDB praneša, kad rugpjūtį nuosekliai mažėjo registruoto nedarbo rodikliai 44 iš 60 šalies savivaldybių, septyniose - išliko tokie pat kaip ir prieš mėnesį. Labiausiai sumažėjo Švenčionių - 0,6 proc. punkto, Kaišiadorių ir Panevėžio r. - 0,5 proc. punkto, Alytaus r., Šakių, Vilkaviškio, Panevėžio m., Vilniaus r. ir Šalčininkų savivaldybėse - 0,4 proc. punkto.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo birža teigia paskutinį vasaros mėnesį užimtumą pasiūliusi beveik 26,5 tūkst. bedarbių: įdarbino 17,3 tūkst. - keturi iš penkių neterminuotam darbui, savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus iki 6 mėnesių, pradėjo 3,9 tūkst. Aktyvios darbo rinkos politikos priemonių dalyviais tapo 5,3 tūkst. bedarbių, iš kurių daugiausiai - 3,1 tūkst. dirbo viešuosius darbus. Dvigubai daugiau - 470 - bedarbių nei liepą nusiųsta į kompetencijų ugdymo programas.

Daugiausia darbingo amžiaus gyventojų buvo registruota bedarbiais Zarasų - 17,1 proc., Alytaus - 16,5 proc., Ignalinos - 15,9 proc., Lazdijų - 15,7 proc. rajonų savivaldybėse. Tarp didmiesčių daugiausia bedarbių buvo Panevėžyje - 10,6 proc., mažiausiai - Šiaulių mieste - 7,4 proc. Žemiausias nedarbas registruotas Neringoje - 1,8 proc., Palangoje - 6,5 proc. ir Kretingoje - 6,7 proc.

Darbo birža rugpjūtį gavo 4 pranešimus apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą, apie jį įspėti 143 darbuotojai: iš švietimo, drabužių siuvimo, mažmeninės prekybos statybinėmis medžiagomis ir kelių statybos ir remonto sektoriuose dirbančių įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų