REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moksleivių sąjunga reaguodama į spaudoje (internetiniuose naujienų portaluose ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos puslapyje www.lsdps.lt) pasirodžiusius pranešimus apie galimą Zarasų rajono bendrojo lavinimo mokyklų mokytojų neterminuoto streiko nuo 2012 m. rugsėjo 12 d. reiškia gilų susirūpinimą dėl šio ketinimo ir ragina abi ginčo puses kuo skubiau susitikti prie derybų stalo ir rasti kompromisą iškeltoms problemoms spręsti.

REKLAMA
REKLAMA

Esame labai susirūpinę dėl kilusio ginčo tarp Zarasų rajono savivaldybės ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Zarasų skyriaus, kuris nuo 2012 m. pavasario niekaip nėra iki galo išsprendžiamas ir iki šiol nėra įvykusios oficialios diskusijos ar derybų tarp ginčo dalyvių. Nuogąstaujame, kad šis ginčas persikelia ir į rajono bendrojo lavinimo mokyklas bei yra ketinama skelbti neterminuotą pedagogų streiką.

REKLAMA

Manome, jog Zarasų rajono moksleiviai bei itin svarbus nuolatinis ir nepertraukiamas mokymosi procesas negali nukentėti dėl rajono savivaldybės ir profesinės sąjungos skyriaus nesugebėjimo rasti kompromiso. Lietuvos moksleivių sąjungos nuomone yra itin svarbu kuo skubiau ginčo šalims išsakyti, kokias problemas mato, atrasti atsakymus, kodėl iki šiol nebuvo susitarta ir kodėl viena ar kita pusė delsia sėsti prie derybų stalo.

Raginame mokyklas streiko laikotarpiu sudaryti visas įmanomas sąlygas moksleiviams tęsti mokymosi procesą ir taip neįtraukti moksleivių į šį ginčą. Siūlome, jei nėra kitos galimybės, į streiką įtraukti tik dalį mokytojų, o kitą dalį paliekant vesti pamokas ar konsultacijas moksleiviams, kad moksleiviai turėtų galimybę nepertraukiamai mokytis mokyklose. Esame įsitikinę, kad šiame ginče mažiausiai turėtų nukentėti moksleiviai ir mokymosi procesas.

Skatiname ginčo puses kuo greičiau išspręsti šį kilusį konfliktą ir užtikrinti, jog Zarasų rajono moksleiviai ir jų mokymosi procesas visiškai nenukentės ir liks nepertraukiamas, koks buvo iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų