REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos bendrovė „GooPhone“, pagaminusi į „iPhone“ itin panašų išmanųjį telefoną, grasina užblokuoti naujojo „Apple“ telefono „iPhone 5“ pardavimus Kinijoje, jeigu jo dizainas bus nukopijuotas nuo kiniškos naujovės.

REKLAMA
REKLAMA

Tai galbūt skamba kaip pokštas, tačiau „GooPhone“ išmanusis, pavadintas „GooPhone I5“, jau pardavinėjamas Kinijoje. Pasak apžvalgininkų, išoriškai jis ne tik labai primena „iPhone“ telefonus, bet netgi naudoja dar nepristatyto „iPhone 5“ dizaino elementus. Jie esą buvo nusižiūrėti iš ankstyvųjų „iPhone 5“ prototipų nuotraukų, prieš kurį laiką patekusių į internetą.

REKLAMA

Skelbiama, kad „GooPhone I5“ turi 8,75 cm įstrižainės ilgio sensorinį ekraną (manoma, kad „iPhone 5“ ekrano įstrižainė bus 10 cm), kurio raiška 1280 x 720 vaizdo taškų, 4 branduolių 1,4 GHz dažnio „Nvidia Tegra 3“ procesorių, 512 MB darbinės atminties, 8 MP pagrindinę ir 1,3 MP papildomą vaizdo kameras. Telefoną valdo „Android 4.0“ operacinė sistema.

Žinoma, jei iš tikrųjų „GooPhone“ bandys apkaltinti „Apple“ nukopijavus „GooPhone I5“ dizainą, teismo proceso eiga Kinijoje atkreips viso pasaulio IT leidinių dėmesį, nes tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo absurdiška, iš tikrųjų yra labai rimta. Kinija yra didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų rinka, ir kovoje dėl jos neabejotinai bus naudojamos visos teisiškai įmanomos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų